Samsun'da Brucella Hastalığına Karşı Hedeflenen Aşılama Sayısına Ulaşıldı

Samsun'da Brucella Hastalığına Karşı Hedeflenen Aşılama Sayısına Ulaşıldı

Samsun’da 210 bin büyükbaş ve 70 bin küçükbaş hayvan brucella hastalığına karşı damla yönetimi kullanılarak aşılandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, brucella hastalığına karşı çok dikkatli ve duyarlı olduklarını söyledi.

Brucellanın bulaşıcı bir hastalık olarak bilindiğini kaydeden Güven, brucella ilk önce hayvanlar arasında geçiş yapıp, birçok değişik omurgalı hayvanlarda hastalıklara neden olduğunu ve ayrıca insanlara da bulaşma ihtimali bulunduğunu belirtti.

Aşılamanın bu sebeple çok önemli olduğunu hatırlatan Kadir Güven, önceki yıllarda kullanılan iğne aşılarının aşılama yapan personelin yaşanabilecek bir kaza anında hastalanmasına neden olacağını bunun için damla aşılama yöntemini kullandıklarını söyledi.

Koyun, keçi, sığır ve geyik gibi hayvanları etkileyen hastalıkla mücadele için ön görülen aşılama sayısına ulaştıklarını ifade eden Güven, "Brucella hastalığına karşı bu yıl aşılama kampanyası başlattık. Özellikle dişi hayvanlarda oluşan hastalık nedeniyle hedeflediğimiz 210 bin sığırı ve 70 bin koyunu aşıladık. Brucella hastalığı nedeniyle yaşanan hayvan ölümleri ilk 6 ay içinde büyük oranda azalmaya başladı. Aşılamayı 5 yıl boyunca devam ettirerek bu hastalığı bölgemizde minimum seviyeye indirmeyi amaçlıyoruz." dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile