Samsun'da Çocuk İstismarı Ve İhmali Konulu Seminer

Samsun'un Kavak ilçesinde 'Çocuk İstismarı ve İhmali' konulu seminer düzenlendi.

Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu Psikolojik, Danışman ve Rehberlik Uzmanı Muhammet Fatih Keleşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Çocuk İstismarı ve İhmali' seminerine konuşmacı olarak katıldı.

Keleşoğlu, çocuk hakları, istismar ve ihmalin tanımları, istismar ve ihmale neden olabilecek riskler, çocuklara yönelik cinsel istismar ve şekilleri, çocuklarda cinsel istismarı düşündürecek ipuçları, çocukluk çağındaki cinsel istismarın uzun dönem etkilerini anlattı.

Anne ve babaların çocukları ile mümkün olduğu kadar ilgilenmesi gerektiğine dikkat çeken Keleşoğlu, 'Ülkemizde maalesef ki çok fazla istismar vakaları oldu. Ebeveynlerin ve çocukların bu hususta ne yapacaklarını bilmediklerini bu sebeple öncelikle ebeveynleri bilgilendirmek adına böyle bir çalışma yaptık. Bir sonraki eğitim-öğretim yılında da daha sistematik bir biçimde öğrencileri de bu eğitimlere dahil ederek istismar hususunda ciddi bir direnç ve bilinç oluşturmayı hedefledik.' dedi.

Seminerine Merkez Şehit İlhan Kuşan İlk ve Ortaokulu Müdürü Yücel Turan ve öğrenci velileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile