Samsun'da Cumhuriyet'in 100. Yilinda 200 Okulda 4 Bin Fidan Dikimi Basladi

Samsun'da Cumhuriyet'in 100. Yilinda 200 Okulda 4 Bin Fidan Dikimi Basladi

Samsun’da, Cumhuriyet’in 100. yili etkinlikleri kapsaminda 200 okulda 4 bin fidan dikimi etkinligi basladi.

Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen Cumhuriyet’in 100. yili kutlamalari kapsaminda 200 okulda 4 binden fazla fidan dikimi etkinligi Samsun Adliyesi Fatma Çavus Anaokulu bahçesine agaç dikimi ile basladi.

Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç ve Samsun Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar ile minik ögrenciler okulun bahçesine çam fidani diktiler.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Samsun Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, "Cumhuriyetimizin 100. yili kutlamalari kapsaminda okullarimizda agaç dikme etkinligi yapiyoruz. Bugün de Bassavcimiz ile birlikte okul öncesi çocuklarimizla fidan diktik. 200’e yakin okulda 4 binin üzerinde fidani bu hafta dikecegiz" dedi.

Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç ise, "Samsun Adliyesi Fatma Çavus Okulu’nda bugün önemli bir etkinligi gerçeklestirdik. Bu okulumuz Adalet Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasindaki yapmis oldugumuz protokol geregince açildi. Bu okulda hakim, savci, adliye personeli ve çevrede oturan vatandaslarin çocuklari egitim ve ögretim görüyorlar. Okulumuz kisa sürede Samsun’un gözde okullarindan biri oldu. Okulumuzdaki çocuklarimizin her biri bir fidan. Bugün o fidanlarimiz ile birlikte Cumhuriyet’in 100. yil etkinligi olarak Milli Egitim Müdürlügümüzün düzenlemis oldugu bu etkinlikte birer fidan olan çocuklarimiz ile birlikte yine fidan dikimi gerçeklestirdik. Okulumuzun arka bahçesindeki alana Orman Isletme Müdürlügü destegiyle fidan dikimimizi hep birlikte gerçeklestirdik. Çocuklarimiz ile birlikte bugün dikmis oldugumuz fidanlar da büyüyecektir" diye konustu.

Etkinlige, Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürü Özer Ersoy, Orman Müdürlügü temsilcisi, Anaokulu Müdürü Lafif Güdül, ögretmen ve minik ögrenciler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile