Samsun'da 'Farkliliklarimizla Afette Gönüllüyüz Projesi'nin Tanitimi Yapildi

Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destek Programi 202I Genel Çagri dönemi kapsaminda Samsun Engelliler Federasyonunun basvuru sahibi oldugu "Farkliliklarimizla Afette Gönüllüyüz Projesi"nin tanitimi gerçeklestirildi.



Samsun Engelliler Federasyonu Baskani ve proje koordinatörü Mehmet Akbulut, Atakum Gençlik Merkezi'nde yapilan projenin açilis ve tanitim toplantisinda, 1 Mart'ta baslayan projenin 10 ay sürecegini söyledi.

Proje ile gençlerin evrensel ve insani degerlere sahip, milli ve manevi degerlerine bagli, çevreye saygili, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katilabilen bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamiyla gerçeklestirebilecekleri imkan ve zemini olusturmaya katki saglamayi amaçladiklarini anlatan Akbulut, "Samsun'da yasayan 30 gencin gönüllülük ve engellilerde yaklasim konusunda bilgilendirilmesi ile bu alanda farkindaliklarinin yayginlastirilmasina katki saglayacagiz. Gençleri afet ve acil durum gönüllülügü konusunda bilgilendirecegiz." dedi.

Projenin hedef grubunda bulunan 12'si engelli olmak üzere 30 gencin yedekleri ile tespit edildigini ve önümüzdeki günlerde egitimlere baslanacagini dile getiren Akbulut, "2013 yilinda yola çiktik. Federasyon olarak bütün ürünlerin, çevrenin, programlarin ve hizmetlerin toplumu olusturan tüm farkli bireyler tarafindan kullanilabilecek sekilde tasarlanmasi anlamina gelen evrensel tasarim ilkesini benimsedik." ifadesini kullandi.

Toplantida Samsun Engelliler Federasyonunun ISKUR ve Atakum Halk Egitim Merkezi is birliginde isitme engellilere yönelik uyguladigi mesleki egitim projesini basariyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri, Vali Zülkif Dagli tarafindan verildi.

Toplantiya Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recep Sancak, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Kasapoglu ile sivil topluk kurulusu temsilcileri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile