Samsun'da Gelecege Kulaç Atiyoruz Projesi Açiklamasi 95 Bin Ögrenci Yüzme Ögrendi

Samsun'da Gelecege Kulaç Atiyoruz Projesi Açiklamasi 95 Bin Ögrenci Yüzme Ögrendi

Samsun’da 2014 yilinda baslatilan "Gelecege Kulaç Atiyoruz Projesi" ile 95 bin ögrenci yüzme ögrendi. Yeni egitim-ögretim döneminde de devam edecek olan projede bu yil yüzme ögrenecek ögrencilerle birlikte bu sayi 100 binin üstüne çikacak.

Samsun Valiligi tarafindan baslatilan ve Il Milli Egitim Müdürlügü koordinatörlügünde, Samsun Büyüksehir Belediyesi, Il Saglik Müdürlügü ile Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ortakliginda sürdürülen Gelecege Kulaç Atiyoruz Projesi ile ilkokul 2 ve 3. sinif ögrencilerine yüzme ögretiliyor. Proje çerçevesinde 2014 yilindan bu zamana kadar 95 bin ögrenciye yüzme ögretildi.

Gelecege Kulaç Atiyoruz ile Buzda Satranç Projelerinin açilis töreni Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan tören protokol konusmalari ile devam etti. Törende konusan Samsun Valisi Orhan Tavli, "Gençlik ve Spor Bakanligimiz, Büyüksehir Belediye Baskanligimiz Samsun’da gençlerimiz spor yapmasi anlaminda çok kiymetli tesisleri imza atmislardir. Gençlerimizin, çocuklarimizin spor yapmalari için büyük imkanlar olusturmuslardir. Burada hep birlikte devamini saglayacagimiz projeler ile sevgili yavrularimizin, gençlerimizin spor yapmalarina yeni imkanlar saglayacagiz” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, proje çerçevesinde 100 bine yakin ögrencinin yüzme ögrenmesinin saglandigini belirterek, "Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz, Il Saglik Müdürlügümüz ile birlikte Valiligimiz önderliginde Türkiye’nin en kapsamli projelerinden birini yapiyoruz. Saniyorum ki bu sporu devam ettirerek dereceler alan ögrencilerimiz de vardir” diye konustu.

Samsun Il Milli Egitim Müdürü Murat Agar, "2014 yilindan bu yana sürdürülmekte olan ’Gelecege Kulaç Atiyoruz Projemizde’, bugüne kadar 95 bin ögrencimizin yüzme sporuyla tanismasini sagladik. Denize olan kiyilarinin uzunlugu, baraj gölleri ve irmaklarinin sayisinin fazla olmasi itibariyla yüzme bilmenin büyük önem arz ettigi sehrimizde, bir tek yavrumuzun bile bogulma vakasiyla karsilasmasina engel olabildiysek projemiz kelimelerle anlatilamayacak bir degere sahip demektir. 2022 yilinda baslayan bir baska sportif projemiz Buzda Satranç oldu. Bugüne kadar bin 151 ögrencimiz, egitimlere katilarak zeka ve bedensel aksiyonun dengeli bir birlesimi olan curling sporunda önemli mesafeler kat ettiler. Egitsel kazanimlarin sosyal hayata temasi noktasinda, üç projemizde de büyük bir basari elde ettigimizi görüyoruz. Egitimin çerçevesini dört duvarla sinirlandirmak elbette mümkün degil. Bu açidan akademik basarinin yani sira kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde gösterilen basarinin önemine samimiyetle inaniyoruz" seklinde konustu.

Projelerde yeni dönem açilis töreni toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile