Samsun'da Hava Kalitesi Düstü, Çamur Yagdi

Samsun'da Hava Kalitesi Düstü, Çamur Yagdi

Samsun’da günlerdir etkili olan Kuzey Afrika tozlari, yagmurla birlikte yeryüzüne düstü.

Meteoroloji ve Samsun Valiliginin uyarilarinin ardindan beklenen çöl tozlari ve yagmur bugün etkili oldu. Aksam saatlerinde baslayan yagmurla birlikte günlerdir havayi kaplayan çöl tozlari da yere indi. Kuzey Afrika’dan gelen toz bulutlari, yagmurun da etkisi ile arabalarin, binalarin, asfaltin ve camlarin üzerine yapisti.

Yagmurun baslamasi ile birlikte gökyüzündeki tozlar yavas yavas yeryüzüne inerken, balkonlarda çamasirlari bulunan vatandaslar, çamur olmamasi için onlari topladi. Yagmur sonrasi arabalarin üzerinde çamurumsu tabaka olusurken, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin Ulusal Hava Kalitesi Izleme Agi verilerinde Samsun’un Bafra, Ilkadim, Canik ve Tekkeköy ilçelerindeki hava kalitesi hassas (Hassas gruplar için saglik etkileri olusabilir) uyarisi verildi.

Yagmurla birlikte tozlarin yeryüzüne indigini ifade eden vatandaslar ise günlerdir gökyüzünün çöl tozlariyla kapli olugunu, yagmurla birlikte tozlarin yeryüzüne indigini ve disarida asili olan çamasirlari kötü olmamasi için çabuk bir sekilde topladiklarini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile