Samsun'da Her Ay Bin 705 Aileye Gida Yardimi Yapiliyor

Samsun'da Her Ay Bin 705 Aileye Gida Yardimi Yapiliyor

Samsun’da Vakiflar Haftasi nedeniyle düzenlenen törende konusan Samsun Vakiflar Bölge Müdür Vekili Ceyhan Sen, “Bölge Müdürlügümüz sorumluluk alani içerisinde, 1705 aileye her ay kuru gida yardimi yapilmaktadir. Ayrica 210 kisiye her ay muhtaç ayligi baglanmistir” dedi.

Samsun’da 9-15 Mayis “Vakif Haftasi” kapsaminda Vakiflar Bölge Müdürlügü’nce Atatürk Aniti’na çelenk sunumu gerçeklestirildi.

Bu yilki temasi “Vakif Medeniyetinde Sosyal Politikalar, Sosyal Yardimlar ve Paylasma Gelenegi” olan Vakif Haftasi’nin Atatürk Aniti’ndaki programina Vakiflar Bölge Müdürlügü çalisanlari katildi.

Vakiflar Bölge Müdürlügünce yapilan yardimlar hakkinda bilgi veren Müdür Vekili Ceyhan Sen, “Bu yil belirlenen sosyal yardim temasina da uygun olarak Vakfiyeler geregi sosyal yardimlarimiz devam etmektedir. Bölge Müdürlügümüz sorumluluk alini içerisinde, 1705 aileye her ay kuru gida yarimi yapilmaktadir. Ayrica 210 kisiye her ay muhtaç ayligi baglanmis olup, 516 Orta Ögrenim ögrencesine, 69 Üniversite Ögrencisine ve 15 Yabanci Üniversite ögrencisine her ay Egitim yardimi yapilmaktadir. Samsun Il ve Ilçelerinde 2004 yilindan bu yana Vakif Kültür Varliklarinin tamamina yakini restore edilmistir. Son yillarda restore edilen eski eserlerden bazilari; Medrese Camii, Tashan, Sifa Hamami, Terme Pazar Camii, Karamese Camii’dir” diye konustu.

Vekil Sen konusmasinin devaminda sunlari söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü kurumlarindan biri olan Kültür ve Turizm Bakanligi Vakiflar Genel Müdürlügü, Anadolu topraklarinda kökleri 1048’de atilan vakif gelenegini ve medeniyetini muhafaza ederek gelecek nesillere aktarma gayesiyle ve sosyal yardimlasma ve dayanisma ile vakif bilincini topluma ve özellikle de gençlere asilama amaciyla ilk olarak 1983 ’te kutlamaya basladigi Vakif Haftasi’ni, 40 yila yakin bir süredir her sene mayis ayinin ikinci haftasinda yurt genelinde vakif bilincini asilamak ve vakif medeniyetini anlatmak amaciyla düzenledigi etkinliklerle kutluyor. Vakif bilincini toplumda canli tutmak, gelecek kusaklara vakif medeniyetini aktarabilmek amaciyla büyük atilimlar gerçeklestiren Vakiflar Genel Müdürlügü Vakif haftasini her yil belirlenen tema ile ilan ederek, toplumun her kesimine hitap eden yarismalar, sergiler, sempozyumlar, çalisma grubu toplantilari, kardes vakif toplantilari gibi etkinlikler düzenleyerek toplumsal yardimlasma ve dayanismanin en güzel örnegi olan vakif bilincinin gelismesine katki saglayacak çalismalar yapmaktadir”.

Tören toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile