Samsun'da Ikinci El Oto Pazarinda Bayram Sonrasi Hareketliligi

Samsun'da Ikinci El Oto Pazarinda Bayram Sonrasi Hareketliligi

SAMSUN – Ikinci el oto pazari bayram sonrasi hareketlenmeye basladi. Saticilar 300 bin TL altinda fiyatlarda araçlar ile 1 milyon TL üzerindeki araçlara ilgi oldugunu belirtti.

Islerinin bir nebze açildigini söyleyen Oto Galerici Rifat Bilgili, “Su anda bayram öncesi tatli bir hareketlilik oldu. Hareketlilik bayram sonrasi biraz yavasladi ama eski süreçlere göre hizlanmalar hareketlenmeler var. Çünkü yasaklar kalkti. Insanlar simdi artik disari gitmek istiyor gezmek istiyor. Bu durumda araba talepleri de yükseldi. Araba talepleri yükselince piyasada hareketlilik olmaya basladi.

Fiyat artisi olmadi olmasini da beklemiyoruz zaten biz. Süreç su an için iyi. Üzücü bir takim olaylardan ötürü tabi insanlar biraz daha muallakta. Malum orman yanginlari mesela. Insanlari üzüyor ama akabinde de yine hareketlilik devam ediyor” dedi.

Insanlarin tercih ettikleri fiyat araliklarindan söz eden Bilgili, “50 bin TL’nin altinda araç zaten yok. Bunu hiç tartismaya gerek yok. 50 bin TL atindaki araba parça niyetinde artik. 50 bin TL ile 200 bin TL arasindaki araba çok hizli kosuyor. 200 binen 300 bine kadar olan araba da 100 bin TL kredi destegiyle çok iyi kosuyor. Ama 300 bin TL’nin üzerindeki arabalar haliyle biraz daha yavas. 1 milyon TL’nin üzerindeki arabalar satiyor. Birde 300 bin TL’nin altindaki arabalar satiyor. 300 bin TL ile 1 milyon TL’ye kadar olan arabalar biraz daha yavas. 1 milyon TL’nin üzerindeki arabalar satiyor çünkü Türkiyemizde para yok diyoruz ama 1 milyon TL’nin üstüne talep gösteren insanlara para var. Yani 1 milyona, 1 milyon 200 bin 300 bin TL fiyatlara sifir araba alabiliyorlar insanlarimiz. Birde 50 bin TL ile 300 bin TL arasinda hareketlilik var. Biz süreç olarak su an memnunuz artik insanlarda bir tutarsizlik var. ‘Memnun degiliz’, ‘söyleyiz böyleyiz’ diye o tutarsizlik biraz da blöf yani. Insanlarin memnuniyetsizligi” diye konustu.

Bafra’da ikinci el alim satimi yapan Erol Uyar ise, “80-100 bin araliginda araçlar daha çok talep görüyor. 100 bin ile 150 bin TL arasinda yine bir durgunluk var gibi. Insanlar ‘ne olacak’ diye bir bekliyor. 80 -100 bin TL arasinda bir hareketlilik var ama onun üzerine çiktiginda yine daha bir durgun gibi. Daha uyguna bulayim daha fazla kazanayim istiyorlar ama bekledigi her gün aradaki mesafe açiliyor. Artik 50 – 60 bin TL’ye araç bulmak zor. 80-100 bin TL’deki araçlar orta sinif diyelim artik yan bulup da alabilecegi. 30-40 bin TL’ye artik en düsük bile bulmasi zor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile