Samsun'da Kadin Muhtar Köy Okulunu Yeniden Ayaga Kaldirdi

Büyükoyumca Mahallesi Muhtari Fatma Yigit: 'Amacima ve hedefimi ulastigimi düsünüyorum. Çocuklarin burada o civiltilari bir seyler ögrenebilmeleri, hiçbir sey yapmasa bile gelip su kitaplara dokunmalari, 'Kitaplari eve götürebilir miyim?' demeleri, okumalari okumaya tesvik etmek benim en büyük amacim en büyük mutlulugum'

FATIH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'un Atakum ilçesinde muhtar Fatma Yigit, mahallesinde bulunan atil durumdaki köy okulunun onarimini yaptirarak yeniden egitime kazandirdi.

Büyükoyumca Mahallesi Muhtari Fatma Yigit, mahallesinde yaptigi sosyal projelerle dikkati çekiyor.

Evli ve iki çocuk annesi Yigit, son olarak mahallesinde uzun süre atil kalan köy okulunu yeniden çocuklarin hizmetine sunarak mahallelinin takdirini topladi.

Fatma Yigit, AA muhabirine, uzun yillar saglik sektöründe görev yaptigini 2019 yilinda muhtar seçildigini anlatti.

Yasadigi mahalleye ve insanlara hizmet etmek için muhtarligi seçtigini dile getiren Yigit, en büyük hayali olan köy okulunu yeniden ayaga kaldirmanin mutlulugunu yasadigini belirtti.

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Nisbet'in, "Doganin Çocuklari Akademisi" Projesi oldugunu ögrenince harekete geçtigini anlatan Yigit, köyündeki okulun proje kapsaminda degerlendirilmesi için girisimlerde bulundugunu ifade etti.

Dönemin Valisi Osman Kaymak, Milli Egitim Müdürlügü ve Atakum Belediyesinin destegiyle okulun projeye dahil edildigini söyleyen Yigit, imzalanan protokol çerçevesinde okulun Atakum Belediyesince onarildigini dile getirdi.

Atil okulun siniflarina at baglandigini anlatan Yigit, "Muhtarlik öncesinde de burada yasadigim için okulun haline çok üzülüyordum. Kapisi, penceresi kirik içinde hos olmayan seyler oluyor. Buranin tekrar civil civil çocuk sesleriyle dolmasi gerektigini düsünürdüm." diye konustu.

Muhtar Fatma Yigit, okulun "Doga Bilimleri Köyü"ne dönüstügüne ve yaklasik 70 ögrencinin okuldaki etkinliklere katildigina isaret ederek söyle devam etti:

"Okulu hiçbir sekilde degistirmedik. Bir iki ekleme yaptik. Ana bina tamamen eski köy okulu, okulu ayni sekilde degerlendirdik. Okulumuzu bu hale getirdik. Amacima ve hedefime ulastigimi düsünüyorum. Çocuklarin burada o civiltilari bir seyler ögrenebilmeleri, hiçbir sey yapmasa bile gelip su kitaplara dokunmalari, 'Kitaplari eve götürebilir miyim?' demeleri, okumalari, okumaya tesvik etmek benim en büyük amacim en büyük mutlulugum. "

Okulda çocuklara OMÜ'den gönüllü ögretim üyeleri ve ögrenciler tarafindan dogayla ilgili egitimler verildigini aktaran Yigit, çocuklarin ve ailelerinin mutluluguyla kendisinin de mutlu oldugunu söyledi.

Muhtarlarin hizmet alaninin genis oldugunu ifade eden Yigit, sosyal hizmetler ve insanlarin hayatlarina dokunmanin önemli oldugunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile