Samsun'da Karisini Öldüren Sanigin Akil Sagliginin Yerinde Oldugu Belirlendi

Samsun'un Ilkadim ilçesinde, esi Mihrican Ekmenci'yi öldürdügü gerekçesiyle yargilanan ve mahkeme heyetince akil sagligi raporu istenen Oguz Taner Ekmenci'nin akli dengesinin yerinde oldugu tespit edildi.

1. Agir Ceza Mahkemesi'nde 4 Kasim'da görülen durusmada, sanigin Adli Tip 4. Ihtisas Kurulundan akli dengesinin yerinde olup olmadiginin tespiti için istenen akil sagligi raporu tamamlandi.

Ihtisas kurulunca hazirlanan raporda, sanigin isledigi, "Esi kasten öldürmek" suçu nedeniyle akil hastasi olup olmadigi, isledigi fiilin hukuki anlam ve sonuçlarini algilayip algilamadigi, davranislarini yönlendirme yeteneginin azalip azalmadigi konulari incelendi.

Sanigin kurulda gerçeklestirilen muayenesindeki ifadesinin yer aldigi raporda, su ifadelere yer verildi:

"2 çocugu oldugunu söylerken aglamaya basladi. 'Esini sen mi öldürdün?' sorusu üzerine öldürmek istemedigini, 1,5 yildir ayri odalarda yasadiklarini, iki defa ayrilma asamasina geldiklerini söyledi. 'Kendi yarimi kestim diye pismanim' dedi. Psikiyatrik tedavi ve yatisinin olmadigini, alkol ve madde kullanmadigini ifade etti. Öz bakimi yeterli, iletisim kuruyor, duygulanimi olagan. Duygu durum hafif depresif, düsünce algilama ve soyutlama tabii, konusma amaca variyor. Cezai sorumlulugunu etkileyecek psikopatoloji saptanmadi."

Yapilan muayene sonucunda cezai sorumluluguna etki eden, suur ve harekat serbestisini ortadan kaldiracak veya azaltacak derecede herhangi bir akil hastaligi ve zeka geriligi saptanmadigi aktarilan raporda, "Adli dosya tetkikinde sanigin suçu isledigi sirada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarini idrak etme ve bu fiil ile ilgili davranislarini yönlendirme yetenegini ortadan kaldiracak veya azaltacak boyutta akli arizanin içinde olduguna delalet edecek herhangi bir tibbi bulgu ve belgeye de rastlanmadi. Bu duruma göre Oguz Taner Ekmenci'nin sanigi bulundugu suça karsi cezai sorumlulugunun tam oldugu kanaatine oy birligiyle varilmistir." degerlendirmesinde bulunuldu.

?Sanigin yargilanmasina 25 Ocak 2022'de devam edilecek.

Halk Egitim Merkezinde usta ögreticilik yaptigi ögrenilen Mihrican Ekmenci (46) ile mühendis olan esi Oguz Taner Ekmenci (51) arasinda 14 Subat'ta Ulugazi Mahallesi'ndeki evlerinde tartisma çikmis, tartisma sirasinda bogazindan biçaklanan Mihrican Ekmenci hayatini kaybetmisti. Oguz Taner Ekmenci ise tutuklanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile