Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, e-okul sisteminden alınan verilere göre Samsun'da öğrencilerin bir eğitim öğretim yılında ortalama 16 kitap okuduğunu söyledi.
Öğrencilerin, araştıran, sorgulayan, sağlıklı analiz yapabilen, engin dünya görüşüne sahip bireyler olarak topluma kazandırılmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Esen, "Kitap okuma alışkanlığı kazandırarak bunun kalıcılığını sağlarsak öğrencilerimizin Türkçe'yi doğru, güzel ve etkin şekilde kullanabilmelerini, duygu ve düşüncelerini de ifade etmelerini sağlayacağız. Böylece öğrencilerin estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetişeceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.
Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla okullarda yeni kütüphaneler açıldığına işaret eden Esen, şunları kaydetti:
"Var olan kütüphaneler ise yenilerek ve içerik açısından zenginleştirilerek, okul kütüphaneleri öğrencilerin severek ve isteyerek gidebilecekleri ortamlar haline dönüştürülüyor. 'Oku, Anla, Yaşa' gibi projelerle sadece öğrencilerle değil öğretmen ve velilerle okuma seferberliği yürütülüyor. Ayrıca yıl içinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödüllendirmeler yapılıyor. Bu projeleler sayesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenciler tarafından 10 kitap okunurken 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise bu sayı 16'ya çıkmış durumda. Son iki yılda uygulanan proje ve gerçekleştirilen çalışmalarla kitap okuma oranı yüzde 60 arttı."
Samsun'da Kitap Okuma Oranı Arttı
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da sadece öğrencilerle değil öğretmen ve velilerle okuma seferberliği yürütüldüğünü, okullarda kitap okuma oranının bir önceki yıla oranla yüzde 60 arttığını söyledi.