Samsun'da Kurulan Kilit Parke Ve Beton Boru Tesisi Seri Üretime Geçti

Samsun'da Kurulan Kilit Parke Ve Beton Boru Tesisi Seri Üretime Geçti

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB), temel malzeme ihtiyacini karsilamak için kurdugu Karadeniz bölgesinin ilk Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisi’nde seri üretime basladi.

Aralik 2022’de deneme üretimine baslayan ve Karadeniz bölgesinde ilk olan Kilit Parke Bordur ve Beton Boru Tesisinde gerekli testler tamamlandi, tesis seri üretime basladi.

Günlük 3 bin metrekare parke tasi, 600 beton boru üretme kapasitesiyle malzemeler imal ediliyor. Üretilen ürünler kamyonlara yüklenerek ekiplere sevk ediliyor.

Bu tesisle önemli miktarda tasarruf sagladiklarina dikkat çeken SBB Baskani Mustafa Demir, kentin yararina olan yatirimlara devam edeceklerini kaydetti.

Baskan Demir, “Isleri ihale etmek yerine personelimize güveniyor, temel malzeme ihtiyacimizi kendimiz üretiyoruz. Bu manada beton santrallerimiz, bordür ve kilit parke ile beton boru fabrikalarimiz bir basari örnegidir. Yillarca bunlara para harcamak zorunda kaldik. Artik bu dönem kapandi ve kendimiz üretiyoruz. Alt yapida, yollarda, kaldirimlarda, bulvar, sokak ve meydanlarda ürettigimiz ürünleri kullanacagiz. Istedigi modeldeki tas ürünlerini çok düsük maliyetle üretip, sehrimizin estetigine de daha hizli katki saglamis olacagiz” diye konustu.

Tesisin isleviyle ilgili bilgi veren SBB Makine Ikmal Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Savas Kaygusuz, “Deneme sürecini geride birakarak seri üretime basladik. Ham maddemiz olan taslari kendi ocaklarimizdan çikarip beton üretim tesislerimizde karistiriyoruz. Hazirlanan kuru betonlar, mikserlerle tasinarak fabrikamizdaki pres makinelerimize geliyor. Burada da baskilarini yaparak bordür ve kilit parke tasi haline getiriyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile