Samsun'da Otistik Çocuklar Yüzmede Yarıştı

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği'nce "Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yüzme yarışmasında 21 otistik çocuk yarıştı.

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği ile Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nce Ondokuz Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen yüzme yarışmasında üçerli ve ikişerli gruplar halinde 21 otistik çocuk kıyasıya yarıştı. Yarışmaya katılan bazı çocukların yarışmak istememesi, bazılarının da yarışmayı antrenörlerinin sırtında tamamlaması ilginç görüntü oluşturdu.
Yarışmaya katılan çocukları aileleri ve arkadaşları alkışla destekledi. Yarışmada 15 çocuğa da madalya verildi.

Yarışma koordinatörü Esat Gezer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada otizmin farkındalığının artırılması için yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Otizmin farkına varmanın yetmeyeceğini, yaşamı paylaşmak gerektiğini vurgulayan Gezer, "Otistik bireylerin en önemli özelliği sosyalleşme ve iletişim becerilerinde güçlük çekmeleridir. Bu yüzden ülkemizde ve dünyada otistiklere çeşitli hizmetler sunulmaktadır. Otistik çocukların yüzmesi, farklılıkların yaşamı paylaşmaya engel olmayacağının göstergesidir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile