Samsun'da Su Kaynaklarina 1,6 Milyon Sazan Yavrusu

Samsun'da Su Kaynaklarina 1,6 Milyon Sazan Yavrusu

Iç sulardaki su ürünleri popülasyonunun artirilmasi amaciyla her yil düzenli olarak yapilan baliklandirma çalismalari kapsaminda Samsundaki göl, gölet ve barajlara bu sene önceki yillara nazaran rekor düzeyde toplam 1 milyon 600 bin yavru sazan baligi birakildi.

Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü tarafindan, yürütülen “Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi Projesi” kapsaminda Elazig Su Ürünleri Arastirma Üretim ve Egitim Enstitüsü Müdürlügü tesislerinde üretilen sazan baligi yavrularindan 1 milyon 600 bin bin adeti Bafra Balik Gölleri basta olmak üzere, Derbent Baraji, Altinkaya Baraji, Hasan Ugurlu ve Suat Ugurlu Barajlari ile ilçelerde bulunan tüm göl ve göletlere amatör balikçilar ve bölgedeki vatandasin katilimi ile birakildi. Göl ve göletlerin baliklandirilmasi sirasinda degerlendirmelerde bulunan Samsun Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, projenin, su kaynaklarinin korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliginin saglanmasi, iç sulardaki su ürünleri stoklarinin takviyesi amatör balikçilik turizmine katki saglamasinin hedeflendigi ve gelecek nesillere aktarilmasi hedefiyle göl, gölet ve barajlarda yürütüldügünü söyledi.



Müdür Saglam, "Akarsu ve göletlerdeki balik varliginin devamliliginin saglanabilmesinin büyük önem tasiyor. Baliklandirma çalismalariyla gölet ve akarsulardaki mevcut balik varliginin korunmasi, ekonomik degeri yüksek balik ürünlerinin artirilmasi ve vatandaslarin hayvansal protein ihtiyaçlarinin karsilanmasi hedefleniyor. Ortalama 3-5 gram agirligindaki sazan yavrularinin 3-4 yil sonra avlanabilir asgari boy olan 40-50 cm’ye ulasacak. Su kaynaklarinin kirletilmemesi ve suyun tasarruflu kullanilmasinin yani sira avcilikta belirlenen yasak ve sinirlamalara titizlikle uyulmasi, sularimizdaki dogal yasamin devamliligi ve sürdürülebilirligi açisindan çok önemlidir” dedi.

?
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile