Samsun'da 'Yarınki Türkiye - Hedefler' Konferansı

Hedefler'' konulu konferans gerçekleştirildi.

Öğretmenevi'ndeki konferansa konuşmacı olarak Siyaset Bilimci ve Yazar Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş katıldı.

Yalçıntaş, Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinde önemli hedeflerin olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceği için çeşitli hedefler ortaya koyulduğunu ve bu hedeflerin de önem taşıdığını belirten Yalçıntaş, şöyle devam etti:

''Türkiye için 2023 vizyonu hedefi var. Söz konusu hedefler için Türkiye'nin iç ve dış güvenliği sağlanmalıdır. 2023'e kadar terör mutlaka bitirilmelidir. Uluslararası platformlarda bununla ilgili tedbirler alınmalıdır. 1960'lı yıllardan beri başlayan terör olaylarında 50 bin kişinin üzerinde insan hayatını kaybetti. Sağlam bir şekilde ayaklarımızın üzerinde durmamız gerekiyor. Ben çocuklarımın değil, torunlarımın Türkiye'sini düşünüyorum.''

Dünyada birbirleri ile yıllarca savaşan bir çok ülkenin belli birlikleri kurduğunu hatırlatarak, birbirleri ile hiç savaşmayan Türklerin birlik kurabileceğini anlatan Yalçıntaş, bunun Avrupa Birliği için engel teşkil etmediğini de ifade etti.

Türkiye'nin Türkçe konuşan Türk devletleri ile bir araya gelmesi gerektiğini kaydeden Yalçıntaş, Türkler'in, 7 devlet 1 millet olduğunun hatırdan çıkarılmaması gerektiğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile