Samsun Il Saglik Müdürlügünde Görevden Alma Ve Atama Açiklamasi Oruç Gitti, Uras Geldi

Samsun Il Saglik Müdürlügünde Görevden Alma Ve Atama Açiklamasi Oruç Gitti, Uras Geldi

Samsun Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç görevden alinirken, yerine ise Saglik Bakanligi Egitim ve Projeler Daire Baskani Uzm. Dr. Mustafa Uras atandi.

15 Kasim 2017 tarihinden itibaren Samsun Il Saglik Müdürlügü görevini yürüten Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Saglik Bakanligi tarafindan görevinden alindi. Oruç’un yerine Saglik Bakanligi Acil Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügü Egitim ve Projeler Daire Baskani Uzm. Dr. Mustafa Uras getirildi.



Oruç: "Bos oturmadik, bos konusmadik, dedikodu yapmadik"

Müdürlüge veda eden Muhammet Ali Oruç yaptigi açiklamada, "6 yildir Samsun’a güzel bir ekip olusturarak hizmet ettik. Hizmetlerimiz her alanda takdir gördü. Hem çalisan hem vatandas memnuniyetini en üst seviyeye çikardik. Samsun saglik hizmetlerinde zirveye geldi. Bölgenin en önemli ili oldu, Ankara’dan sonra en fazla sevk alan ikinci il konumuna geldi. Saglik turizminde çok önemli yol kat ettik. Tüm saglik tesislerini saglik turizmi anlaminda yetkilendirdik. Aile hekimliginde yaklasik 70 yeni birim açtik, yenilerini de planladik. 112 ambulans hizmetlerinde 37’den 52 istasyona çikardik. 15 önemli saglik yatirimini Çarsamba Devlet Hastanesi’nden Ruh Sagligi Hastanesi’ne, Vezirköprü Devlet Hastanesi’nden Kavak Devlet Hastanesi’ne, bunlari Samsun’da planladik ve hizmete aldik. Samsun ve bölgenin en büyük hastanesi, en prestijli vizyon hastanesi olan sehir hastanesinin projesinden yapimina her türlü is ve islemlerini yaparak Samsun’a kazandirmak için gece gündüz çalistik. Bu azimle de 2024 yili mart ayinda açmak için gereken ne ise yaptik. Samsun’un saglik hizmetlerindeki gelecek 50 yilini planladik. Saymakla bitmeyecek hizmetlere kostuk, kosusturduk. Bos oturmadik, bos konusmadik, dedikodu yapmadik, dedikodulara aldiris etmedik. Liyakate önem verdik ve 6 yildir alnimizin akiyla Samsun’a hizmet ettik. Bundan dolayi gururluyum. Simdi halkimiza hekim olarak hizmet etmeye devam edecegim. Yerime atanan yeni müdürümüzü tebrik eder, basarilar dilerim. Yeni dönemin Samsun için hayirli olmasini temenni eder, birlikte çalistigimiz tüm saglik çalisanlarimiza tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile