'Samsun Kültür Ve Sanat Ödülleri Töreni' Hazirligi

'Samsun Kültür Ve Sanat Ödülleri Töreni' Hazirligi

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Dernegi, 23 Ekim Pazartesi günü “Samsun’dan Cumhuriyet’e” sloganiyla “Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni” düzenleyecek.

Samsun Kültür ve Sanat Platformu Dernegi Baskani Prof. Dr. Metin Eker ve yönetimi, 23 Ekim Pazartesi günü yapacaklari “Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni” ile ilgili bir otelde basin toplantisi düzenledi.

Toplantida konusan Prof. Dr. Metin Eker, “Dernek olarak hem ulusal hem de yerel kapsamli olmak üzere ‘Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni’ düzenlemek için çalismaktayiz. 23 Ekim Pazartesi günü Samsun Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenleyecegimiz ödül töreninde Samsun müsteregini kullanarak bu sehirde dogmus, yasamis, yasayan, üreten ve paylasan ulusal ve yerel kültür sanat insanlarimizi bir kez daha onurlandirmak amacindayiz. Samsun mensubiyeti ve temsiliyetinin toplumda en çok tesir olusturdugu alan olan kültür ve sanatta hem yerel hem ulusal hem de uluslararasi anlamda basari sahibi olan vatandaslarimizin mevcudiyetinden aldigimiz güç bizi ayrica mutlu etmektedir” dedi.

Samsunlulardan bu özel günde yanlarinda olmalarini isteyen Eker, “Samsun Kültür ve Sanat Platformu Dernegi ve diger istirakler ile Cumhuriyetimizin 100. yili için planladigimiz tören yerel, ulusal ve uluslararasi basarilar ile sehrimizin tanitimina katki sunanlar ile kiymetli uygulamalari da ödüllendirerek, yeni çalismalar ve projelere dönük motivasyonu hatirlatmak niyetindeyiz. Ulusal ve yerel ödüller ile onur ödülleri siniflamasiyla sanatin ve kültürün tesirine, gücüne bir kez daha sahitlik etmek için tüm Samsunlulardan ayrica destek bekliyoruz. Samsun Kültür ve Sanat Ödülleri Töreni’nin öncesinde Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ögretim elemanlari ve dernegimiz üyelerinin katilim gösterecegi bir plastik sanatlar karma sergisi düzenlenecektir. Cumhuriyetimizin 100. yili temali sergi sanat merkezi fuayesinde gerçeklestirilecektir. Samsun Kültür Yolu Festival Projesi için de hazirliklarda bulunan ve sehrimizin yönetsel organlariyla paylasan dernegimiz, bu eksikligi bir nebze olsun ödül törenimizle azaltmak amacindadir. Tören sayesinde Samsun’un potansiyelleri, projelere ya da etkinliklere tasima yetenegi bir kez daha gündeme getirilmis olacaktir. Bu sehri sahiplerin sehri olmaktan çikarip sehrin sahibi olmaya devam edecegiz. Müsteregimiz olan Samsun ve Samsunluluk ruhu ve suuru etkinliklerimizin muharrik unsuru olmustur” diye konustu.

Toplanti toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile