Samsun Meclisi 50 Maddeyi Karara Bagladi

Samsun Meclisi 50 Maddeyi Karara Bagladi

Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi 50 maddeyi karara bagladi.

Samsun Büyüksehir Belediye Meclisi Agustos ayi kapanis toplantisi yapildi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir baskanliginda gerçeklesen olagan toplantida, komisyonlardan gelen 50 madde görüsülerek karara baglandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin destekleriyle arazisi bedelsiz olarak tahsis edilerek olusturulan Yeni Organize Sanayi Bölgesi(OSB) ile ilgili konusan Baskan Mustafa Demir, yatirimci firmalara parsel tahsis etme asamasina geldiklerini açikladi.

Yeni OSB’ye özel sektörden çok büyük talep oldugunu ifade eden Baskan Demir, tahsisleri yaparken titiz ve dikkatli davranacaklarini vurguladi.

“Fayda saglamayana parsel verilmeyecek”

Samsun’da tüm organize sanayi bölgelerini bin bir tür zahmetle olusturduklarina dikkat çeken Baskan Demir, “Kent ekonomisini gelistirmek için devlet ve kamu arazileri tahsis ediyor veya kamulastiriyor. Mesela bizim merkez OSB’de 2 bin 600 dönüm arazi, bedelsiz olarak Cumhurbaskanimizin kararnamesi ile Milli Emlak Genel Müdürlügü’ne, oradan da bize tahsis edildi. Suan organize sanayi bölgesinde firmalara parsel tahsisi asamasina geldik. Çok büyük talep ve müracaat var. Parsel tahsislerinin dogru firmalara yapmamiz gerekiyor. Parselleri ciddi anlamda istihdama, üretime ve ihracata katki vererek katma deger saglayan firmalara tahsis etmeye çalisacagiz. Gerçek bir sanayi degilse, istihdama ve üretime katkisi yoksa tahsise de gerek yok. Oradaki istihdamin 20 binin üzerinde olacagini hesapliyoruz. Suan ciddi anlamda basvurulari ve süreci takip ediyoruz” dedi.



“Sevgi ve Amisos Kafe’yi yeniden biz isletecegiz”

Isletmecilerin iflasini açikladigi ve su anda kapali olan Sevgi ve Amisos Kafe’yi belediye olarak kendilerinin isleteceklerini açiklayan Mustafa Demir, “Rasathane Mahallesi’ne kitap kafe insa ettik. Çok ilgi gördü. Çok da sik oldu. Geçen ziyaret etim. Yer yok. Demek ki büyük bir ihtiyaç. Belediye isletmeciligine halkimiz tarafindan her zaman güveniliyor. Elemanlarimiz da halkimiza güzel hizmet veriyor. Sevgi Kafe ile Amisos Kafe’yi de yeni konsepti ile eskisinden çok daha iyi bir sekilde hizmete sunacagiz. Belediye isletmeciligini biraz daha yayginlastiracagiz. Bununla ilgili baska projelerimiz de var. Sümbül Konagi, 2 aya kadar bitecek. Orayi da biz isletecegiz. Anakent’in oldugu alanda insa edecegimiz kafeyi de biz isletecegiz. Belediyenin ilettigi tüm tesisler yogun bir sekilde kullaniliyor. Amisos ve Sevgi Kafe’yi de yeniden biz isletecegiz” diye konustu.

Samsun Valiligi, Samsun Büyüksehir Belediyesi, Il Saglik Müdürlügü ve Kültür Merkezinden olusan kamu kampüsü projesine de deginen Baskan Demir, “Kendi elektrigini üreten, suyunu aritan ve açik büro tarzindaki muhtesem tasarimiyla kamu kampüsümüzü Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin yanindaki alanda sehrimize kazandiriyoruz. Kültür ve sanat anlaminda sehrimizin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak kültür merkezi ve otoparklariyla çok sik kültür merkezine kavusmus olacagiz” seklinde konustu.



Ek bütçeler ve otopark meclisten geçti

Toplantida ayrica eski Yali Kafe’nin oldugu alana yapilacak insaat için Atakum Belediyesi’nden onayi alinan ilk plana göre insaatin yapilmasi için karar meclisten oy çoklugu ile geçti. Öte yandan Ilkadim Belediyesi’nin 2023 mali yilina 131,7 milyon TL ek bütçe teklifi ile Ayvacik Belediyesi’nin 2023 mali yili bütçesine 45,6 milyon TL’lik ek bütçe talebi de kabul edilerek karara baglandi. Ayrica meydanda bulunan bir AVM altindaki otoparkin 10 yilligina kiralanmasi için encümene yetki verilmesi teklifi meclis üyeleri tarafindan kabul edildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi Meclisi bir sonraki toplantiyi 11 Eylül Pazartesi günü yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile