Samsun Merkez Osb Müteşebbis Heyeti, Domak’ı Ziyaret Etti

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığındaki Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Domak Pompa ve Makine Sanayi A.

Ş.’yi ziyaret etti.
Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müteşebbis Heyeti, OSB Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen aylık toplantının ardından OSB’de bulunan sanayi tesislerini ziyaretlerini sürdürüyor. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy öncülüğündeki müteşebbis heyet, bu ayki toplantının ardından ziyaretini ise Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş.’ye gerçekleştirdi. Aralarında STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin’in bulunduğu heyet, gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

SAMSUN BÖLGENİN BELİRLEYİCİ, YÖNLENDİRİCİ KENTİ

Firmanın kurucusu ve onursal başkanı Mansur Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Musa Süleymanoğlu ve Yönetim Kurulu Eş Başkanı Adem Yılmaz’ın eşlik ettiği müteşebbis heyeti adına konuşan Vali Aksoy, Domak’ın sektörün öncü kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Vali Aksoy, “Samsun, çok açık bir şekilde bölgesinin her açıdan belirleyici, yönlendirici merkezi olmuştur. Bunda sanayicilerimizin payı çok büyüktür. Domak’ta kendimize değer katan kuruluşlarımızdan biridir. Coğrafi ve stratejik konumu, kamu ve özel sektöre ait limanları, uluslararası havalimanı, Karadeniz Bölgesi'ni Anadolu’ya bağlayan demir ve karayolu, üniversitesi ve kültürel alt yapısı ile bölgenin merkezi konumundaki ilimiz, gelişim sürecini hızlı bir şekilde devam ettirmektedir. Bize düşen bu buluşmanın ve alt yapı zenginliğinin sağladıklarıyla yetinmemek, iddiamızı hazırlıklı olarak geleceğe taşımak ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır.” dedi.

SAMSUN OSB’YE İLK TEMELİ DOMAK ATTI
Domak Pompa ve Makine Sanayi A.Ş. Onursal Başkanı Mansur Yılmaz ise heyete Samsun OSB’nin ilk temelinin atıldığı yıla ait fotoğrafını göstererek, sermayesiz başladıkları yolda bu günlere nasıl geldiklerini anlattı. Samsun OSB’ye ilk fabrikanın temelini kendisi attığını ifade eden Yılmaz, “O zamanlar OSB geceleri zifiri karanlık kuş uçmaz, kervan geçmez ıssız bir ova gibiydi. Tam 2.5 yıl bizim dışımızda şu anki OSB’ye kimse tek bir çivi bile çakmadı. Bugün ise boş yer yok. Bu da Samsun’un geldiği güzel noktayı gözler önüne seriyor.” diye konuştu.

Domak’ın 600’ün çeşit pompa ürettiğini söyleyen Yılmaz, “Bizim asıl işimiz su pompası üretmektir. Onun yanında dalgıç, fosektif, hidrofor pompalar da imal etmekteyiz. Markamız kalitesiyle, ürün çeşidiyle, müşteri odaklı hizmetimizle sektöründe Türkiye’nin aranan 3 markasından biri. Bugün Türkiye’nin tarım yapılan tüm alanlarında olduğu gibi, sanayinin olduğu tesislerde de Domak pompalar kullanılmaktadır. Buna otel ve inşaatları da dahil edebiliriz. Ayrıca, sosyal sorumluluk anlayışımızla çevre bilinciyle üretim yapmaktayız. Hedefimiz ise, aynı anlayış ve kaliteyle yurt dışında da Domak’ı bir marka haline getirmek. Bunun içinde yeni makine parkı, ürün çeşitliliği ve ek binalar yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile