Samsun Proje Basvurusunda Türkiye 1'Ncisi

Samsun Proje Basvurusunda Türkiye 1'Ncisi

Samsun, 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda desteklenen projeler bakimindan Türkiye’de 1. sirada yer aldi.

TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi ve TÜBITAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayici Toplum Uygulamalari Destekleme Programi kapsaminda Samsun Il Mili Egitim Müdürlügünden yapilan 9 basvurudan 7’si desteklenmeye hak kazandi.

Bilim kültürünün ve iletisiminin toplumun daha genis kesimlerine yayginlastirilmasini, katilimcilara bilimsel bilginin ulastirilmasini ve bilim-teknoloji arasindaki etkilesimin etkinlikler yoluyla kavratilmasini amaçlayan 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda ülke geneli 57 proje destek almaya hak kazanirken, Samsun’dan yapilan 7 projeden 5’i destek aldi. Böylelikle Samsun, 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda desteklenen projeler bakimindan Türkiye’de 1. sirada yer aldi.

TÜBITAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayici Toplum Uygulamalari Destekleme Programi ise toplumda özellikle özel gereksinimli bireyler ve bu bireylere hizmet veren kisiler arasinda bilimsel uygulamalarin ve bilim kültürünün yayginlasmasina katki saglamayi, özel gereksinimli bireylerin bilimsel etkinliklere ve topluma aktif katilimini etkilesimli uygulamalarla desteklemeyi ve yayginlastirmayi amaçliyor. TÜBITAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayici Toplum Uygulamalari Destekleme Programi kapsaminda Samsun’dan yapilan 2 basvurunun ikisi de destek almaya hak kazanarak en çok basvuru yapan iller arasinda yer aldi.

Bu gurur verici tablodan Samsun adina büyük mutluluk duydugunu ifade eden Samsun Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, her geçen sene daha fazla projeyle katilan, projelerde emek veren ögretmen ve yöneticilere tesekkür etti.

TÜBITAK 4007 Bilim Senlikleri Destekleme Programi kapsaminda destek almaya hak kazanan kurumlar:

B Kategorisi

Samsun Milli Egitim Müdürlügü

Samsun Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürlügü

C Kategorisi

Samsun Kavak Ilçe Milli Egitim Müdürlügü

Samsun Canik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü

Samsun Ladik Ilçe Milli Egitim Müdürlügü

TÜBITAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayici Toplum Uygulamalari Destekleme Programi kapsaminda destek almaya hak kazanan kurumlar:

Samsun Atakum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü

Atakum Bilim ve Sanat Merkezi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile