Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nda bir araya gelen şirketin yönetim kurulu üyeleri, görev dağılımlarını ve alt çalışma gruplarını belirlemek için toplandı. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda alınan kararların ve yapılan görev dağılımlarının daha sonra açıklanacağı belirtildi. Samsun Teknopark Yönetici Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Yazıcı önderliğinde yapılan ilk yönetim kurulu toplantısına Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Keskinsoy, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hayvalı ile şirket ortakları katıldı.
Prof. Dr. Fevzi Yazıcı, teknoparkın temelini yıl içinde atmayı planladıklarını söyledi. Prof. Dr. Yazıcı, "Toplantımızda görev dağılımlarını gereçekleştireceğiz. Alt çalışma gruplarını yaptıktan sonra fiziki olarak teknopark alanının alt ve üst yapı işlemlerine başlayacağız. Projelerini yapıp onaylarını alacağız. Sanayi ve Ticaret Bakanlı'ndan istediğimiz ödenek tahsis edildikten sonra da yıl içinde temelini atacağız. üzerinde titizlikle çalıştığımız teknoparkımızın binasını gelecek yıl bitirerek faaliyete geçmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Teknopark projesinin oluşacak sanayi-üniversite işbirliğini pekiştireceğini dile getiren Prof. Dr. Yazıcı, ''Teknolojinin en güzel takip edildiği yer teknoparklardır. Onun için bu proje, bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Şehirdeki sanayinin kalkınması, bölgede ve ülkede de dünyada rekabet edebilirlik açısından son derece önemli. Belki de Samsun da bu sayede dünya çapındaki firmalarla rekabet edebilecek yeni firmalar çıkacak. Samsun Teknopark AŞ. yönetici şirketi olarak 2 Milyon TL kurulu sermayemiz var. Bunu biz önümüzdeki yılın sonuna doğru aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Yapacağımız binalarda firmalar gelip çalışır durumda olacaklar. Bu çalışmayla gerçek üniversite-sanayi, öğretim üyesi-firma işbirliği en maksimum noktaya çıkacak. Öğretim üyeleri burada kendi firmalarını kurabilecekler, firmalara ortak olabilecekler, her türlü kazançlarını döner sermaye kesintisinden muaf tutarak buradan önemli sayılabilecek kazançlar elde edebilecekler. Bunun sonucunda da Teknopark'a daha çok öğretim üyesi rağbet gösterecek. Teknoparklar sanayi ile iç içe olduğunda öğretim üyelerinin ders verme biçimi de değişecek. Daha fazla araştırma geliştirmeye zaman ayırmaya başlayacaklar. '' ifadelerini kullandı.
2 yıl önce planlanan Samsun Teknopark Projesi, Ziraat Fakültesi'nin üst kısmında tahsis edilen 86 bin metrekarelik arazinin orman vasfı kapsamında (2/B) olması sebebiyle hayata geçirilememişti. Projenin alt yapı çalışmalarındaki engel, mühendislik fakültesi ile fen edebiyat fakültesi arasında 80 bin metrekarelik yeni bir arazi tahsisiyle aşılmış, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan izin alınmasının da süreç, geçen yılın nisan ayında düzenlenen törenle resmen başlamıştı. Samsun'un geleceği için bir dönüm noktası olarak görülen proje, yönetici şirketinin kurulmasıyla büyük bir ivme kazanmıştı.