Samsun TSO'dan 'Is Hayatinda Iletisim Ve Protokol Kurallari' Egitimi

Samsun TSO'dan 'Is Hayatinda Iletisim Ve Protokol Kurallari' Egitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlügünü yürüttügü Avrupa Isletmeler Agi (AIA) Karadeniz Projesi kapsaminda is dünyasinin temsilcilerine yönelik “Is Hayatinda Iletisim&Protokol Kurallari” basligi altinda egitim verildi.

Samsun TSO M. Rifat Hisarciklioglu Toplanti Salonu’nda düzenlenen egitime konusmaci olarak katilan Devlet Tiyatrosu Sanatçisi-Davranis Bilimleri ve Iletisim Uzmani Adnan Erbas, “Is Hayatinda Iletisim”, Protokol ve Kurumsal Nezaket Kurallari Uzmani Ihsan Ataöv ise “Protokol Kurallari” basliklarinda bilgi ve deneyimlerini katilimcilarla paylasti.

Erbas: “Degisime kendinizden baslayin”

Konusmasinda is hayatinda etkili iletisimin temel noktalarina vurgu yapan Devlet Tiyatrosu Sanatçisi-Davranis Bilimleri ve Iletisim Uzmani Adnan Erbas; sözlü iletisim, sözsüz iletisim ve insan iliskileri, beden dili, satis ve hizmet nasil olmali gibi basliklarda bir yöneticinin ya da çalisanin sahip olmasi gereken özelliklerden, iliski ve iletisim becerilerine kadar genis bir yelpazede bilgi verdi. Erbas, müsteriyle iletisimde görünüsün, davranisin ve iletisim kurallarinin önemine isaret ederek, “Dünyada ticaret degisiyor, müsterinin yapisi degisiyor. Degisim kaçinilmaz. Sizler de degisime ayak uydurmalisiniz. Dünyayi degistirmeye kendimizden baslayacagiz. Müsteriyi bulmak basaridir. Ama bulup kaybetmemek daha büyük basaridir. Müsteriyi çekmeyi ve elde tutmayi bilin. Onun için iletisim kurallarina dikkat edin” dedi.



Ataöv, protokol ve temsil kurallarini anlatti

Diger konusmaci Protokol ve Kurumsal Nezaket Kurallari Uzmani Ihsan Ataöv, “Is dünyasinda kisisel temsil”, “Kurumsal temsil”, “Resmi hayatta giyim kurallari”, “Protokol nedir, nezaket nedir, farklari nelerdir?”, “Selamlama, karsilama”, “Resmi organizasyonlarda protokol düzenleri” gibi birçok baslikta görsel örnekleriyle birlikte deneyimlerini aktardi. Ataöv, resmi hayatta temsilin esas oldugunun altini çizerek, kurumsal temsilde giyim, hitap, beden dili ve tokalasmanin önemine de degindi.

Basaridaki temel unsur iletisimden geçiyor

Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, Samsun’da faaliyet gösteren isletmelerin rekabet gücünü gelistirmeye destek vermek adina belirli araliklarla birçok konuda egitimler vermeye devam ettiklerini belirtti.

Düzenlenen egitimin önemine isaret eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu, “Hiç süphesiz iletisim, is hayatinda basari için temel bir unsurdur. Iyi bir iletisim, isbirligini tesvik eder ve çatismalarin çözümüne yardimci olur, bu sebeple is yasaminda hayati bir öneme sahiptir. Iletisimin yani sira bir firmayi ya da kurumu temsil eden ve protokol kurallarina uyan yöneticiler sayginlik kazanir ve profesyonel hayatlarinda rakiplerinin bir adim önüne geçerler. Gündelik ya da is yasamimizda bazen iletisim kurmakta zorluk çekebiliyoruz, kendimizi yanlis ifade ettigimiz zamanlar oluyor. Bu nedenle üyelerimize biraz da olsa katki saglamak adina böyle bir egitim organize ettik. Egitimimize katkilarindan dolayi degerli uzmanlarimiz Sayin Adnan Erbas’a, Ihsan Ataöv’e ve degerli katilimcilara çok tesekkür ediyorum. Üyelerimize yönelik egitimlerimiz devam edecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile