Samsun'u Serinleten Yagmur

Samsun'u Serinleten Yagmur

Meteoroloji Gelen Müdürlügü (MGM) tarafindan ‘saganak’ uyarisi yapilan Samsun’da uzun süre sonra sehir merkezine yagmur düstü.

Yaz aylarinin basindan itibaren kurak ve yagissiz günler geçiren Samsun’da bugün yagmur etkili oldu. MGM Samsun için gök gürültülü saganak yagis uyarisi yapti. Samsun sehir merkezinde ve sahile yakin ilçelerde sabah saatlerinden itibaren yagmur kendini gösterdi. Yagmurun serinlettigi sehir merkezinde insanlar ve canlilar uzun zaman sonra ferah bir nefes aldi.

Meteorolojiden uyari

MGM’den yapilan uyarilarda, “Yapilan son degerlendirmelere göre; bugün Samsun’un batisi ile Ordu’nun dogusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun’un dogusu ile Ordu’nun batisinda ise yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli (51-100 kg/m2) saganak ve gök gürültülü saganak yagis bekleniyor. Yarin (Pazar) sabah saatlerine kadar araliklara etkili olmasi beklenen yagislarla birlikte sel, su baskini, heyelan, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çapli dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir. Siddetli yagmur nedeniyle sel, heyelan, su baskini, yildirim düsmesi ve ulasimda aksamalar yasanabilir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile