Samsun'un Canik İlçesinde Uygulanan Projeyle, Bir Mahallede Bulunan Evlerin Aynı Renklerle Boyanması Amaçlanıyor

İlyas Gün - Samsun'un Canik ilçesinde uygulanan ''Güzel Evim, Mutlu Geleceğim'' projesiyle, bir mahallede bulunan evlerin aynı renklerle boyanması amaçlanıyor.

İlçe belediyesinin, sıvasız ve değişik renklerde olduklarından görüntü kirliliğine yol açan evlerin elden geçirilerek güzelleştirilmesi için hazırladığı projenin pilot mahallesi Toptepe'de binalar yeşil ve beyaza boyandı.

Mahallelerdeki evlerin dış cephelerinde ortak renk kullanımını sağlamak için belediye bünyesinde ''estetik kurul'' oluşturuldu. Binaların dış cepheleri, kurulun belirlediği standartlarla yenileniyor.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine, ilçedeki dönüşümü ''yıkıp yaparak'' gerçekleştirme imkanı olmadığı için mahallelerdeki kötü yapılaşmaları ''Güzel Evim, Mutlu Geleceğim'' projesiyle dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

-Boya belediyeden, boyatmak ev sahibinden-

Sıvasız binaların sıvanıp boyanması için vatandaşla el ele verdiklerini anlatan Genç, şöyle devam etti:

''Malzemeyi verdik, sıvasız evler tamamlandı, boyalar tek tip oldu. Toptepe'de sıvasız evlerin kumunu, çimentosunu temin ettik, ustasını ev sahipleri buldu. Boyasını verdik, boyacısını onlar buldu. Böylece ortaya güzel bir mahalle çıkardık.''

Genç, 140 binanın yeşil ve beyaza boyandığı Toptepe Mahallesi'nde yaşayan insanların hayatlarına farklı renkler kattıklarını vurgulayarak, ''Şehrimizin de çirkin görüntüsünü ortadan kaldırıyoruz. Diğer mahallerimizde de bir renk seçip oradaki binaları boyatacağız. Bir anlamda her mahallenin farklı bir rengi olacak. Artık her mahalle renklerinden tanınacak'' ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Orhan Topal
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile