Samsun Üniversitesi Lisansüstü Ögrenci Alim Ilani Yayimladi

Samsun Üniversitesi Lisansüstü Ögrenci Alim Ilani Yayimladi

Samsun Üniversitesi tarafindan 2021-2022 Egitim Ögretim Yili Güz Dönemi için lisansüstü ögrenci alimi ilani yayimlandi.

Lisansüstü basvurular ilanda belirtilen tarihler arasinda (26 Temmuz 2021 - 3 Agustos 2021) Online Basvuru Sistemi baglantisindan yapilacak ve sahsen ya da posta yoluyla basvuru kabul edilmeyecek.

Samsun Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü

Samsun Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsü, uygulamali egitim sistemi ile analitik düsünce yetenegine sahip, disiplinler arasi çalisma becerisi olan, yerel ölçekten küresel ölçege analiz yapabilen donanimli bireyler yetistirmeyi hedefliyor. Bu nedenle hem akademik kariyer yolunu seçenlere hem de kamu ve özel sektörde çalismayi hedefleyenlere uygun bir kariyer firsati sunuyor.

Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora Programlari

Lisansüstü Egitim Enstitüsü bünyesinde Fen Bilimleri alaninda Makine Mühendisligi Doktora, Makine Mühendisligi Tezli Yüksek Lisans, Uçak ve Uzay Mühendisligi Tezli Yüksek Lisans, Biyomedikal Mühendisligi Tezli Yüksek Lisans, Yazilim Mühendisligi Tezli Yüksek Lisans programlari bulunmaktadir. Sosyal Bilimler alaninda ise Uluslararasi Ticaret ve Isletmecilik Doktora Programi, Tarih, Cografya, Kamu Yönetimi, Uluslararasi Ticaret ve Isletmecilik tezli yüksek lisans programlari ile Uluslararasi Ticaret tezsiz yüksek lisans programlari mevcuttur. Programlar ögrencilere nitelikli bilimsel arastirma yapma yetenegi kazandirmak, bilgiye erisme, bilgiyi degerlendirme ve yorumlama becerilerini verebilmek ve kaliteli bir toplum yapisinin olusmasina katkida bulunmak üzere tasarlanmistir. Hedef; lisansüstü düzeyde bilime gerçek manada katki yapabilen ve alani ile ilgili arastirma süreçlerine ve yeni gelismelere vakif nitelikli arastirmacilar yetistirmek.

Mühendislik alanlarindaki programlar arastirici ve çözümleyici nitelikte mühendisler yetistirmek, ülke ve bölge sanayisinin problemlerine etkin ve teknolojik çözümler üretebilecek projeler sunabilmek amaciyla kurulmus ve programlari bu yönde tasarlanmistir. Ülkenin teknoloji alaninda yerli savunma sanayi, yerli otomobil, insansiz hava araçlari gibi yüksek teknolojiye sahip projelerini desteklemek amaciyla açilan Yazilim Mühendisligi, Uçak ve Uzay Mühendisligi ile Makine Mühendisligi Tezli Yüksek Lisans programlari bu amaca yönelik uzmanlar yetistirmektedirler. Biyomedikal Tezli yüksek lisans programi ise mühendislik prensiplerini tip ve biyoloji alanlarina uygulayarak saglik sektörü için tani, tedavi ve yenileme amaçli cihaz ve çözümler üretmekte ve bu alanda uzmanlar yetistirmektedir. Dolayisiyla ülkemiz için stratejik öneme sahip Savunma teknolojilerinin millilestirmesi politikasi çerçevesinde yetismis insan kaynagina olan ihtiyacina katki saglamak amaciyla bu programlar tasarlanmistir.

Uluslararasi Ticaret ve Isletmecilik doktora ve yüksek lisans programlari ve Uluslararasi Ticaret Tezsiz yüksek lisans programi ulusal ve uluslararasi kuruluslarda ve isletmelerde yöneticiler ve akademisyenler yetistirmeyi, ülke ve bölge ekonomisine, uluslararasi ticaret alanindaki arastirmalara katki saglamayi hedeflemektedir. Kamu yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programi alaninda ülkemizdeki ve dünyadaki çagdas egilimleri takip ederek mevcut idari ve siyasi pratiklerin etkilerine ve sonuçlarina iliskin kapsamli kuramsal tartismalara yön veren bir yaklasim içerisindedir. Bilimi, insan ve dogal ortam iliskisi içerisinde mekânsal analiz yapmayi ve cografi bilgi sistemlerini gelistirmeyi de Cografya Tezli Yüksek Lisans Programi amaçlamaktadir. Tarih Tezli Yüksek Lisans Programi ise geçmis ile gelecek arasinda lisansüstü düzeyde baglanti kurarak yeryüzü medeniyetlerinin dinamikleri üzerinde yogunlasmaktadir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile