Samsun Ve Çevre Illerde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Dolayisiyla Tören Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Kastamonu, Çankiri ve Çorum'da törenler düzenlendi.

Samsun Cumhuriyet Meydani'ndaki törende, saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan Samsun Müftüsü Seyfullah Çakir tarafindan sehitler için dua edildi.

Törende, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in halka hitabi ile darbe girisimi sirasinda yasananlarin görüntülerinin yer aldigi videolar izlendi.

Vali Zülkif Dagli, burada yaptigi konusmada, 15 Temmuz'da 251 sehit verildigini animsatarak bunlarin 4'ünün Samsun'dan oldugunu ifade etti. O gece ölüme korkusuzca yürüyen 2 bin 196 gaziden 19'unun yine Samsun'dan oldugunu dile getiren Dagli, sehitlere Allah'tan rahmet gazilere ise saglikli uzun ömürler diledi.

Türkiye'nin zor günler geçirdigine isaret eden Vali Dagli, "Düsman karsimiza har zamanki düsmanligiyla gelmedi. Sekil degistirerek geldi, kilik degistirerek geldi. Bu hiçbir sekilde bitmis degil. Düsman yine karsimiza kilik degistirerek gelecek." dedi.

Dagli, Türkiye'nin geleceginin çalinmaya çalisildigini, milletin buna izin vermedigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bizim yapmamiz gereken nedir? Sayin Cumhurbaskanimizin o günkü ferasetiyle ulusumuza, milletimize yaptigi çagriyla kurtulusa geldik. Yine demokrasimizi koruduk. Memleketimize, devletimize milletimiz en iyi sekilde sahip çikti. Insallah o günleri Allah bize tekrar yasatmasin. Ancak bu da bizim yine elimizde. Biz ferasetli olmak zorundayiz. Uyanik olmak durumundayiz. Çünkü ülkemizin üzerinde bulundugu cografya çok zor bir cografya."

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise konusmasina sehit ve gazileri anarak basladi. Demir, 15 Temmuz ihanetinin tarih boyunca esi benzeri az rastlanan bir ihanet oldugunu vurguladi.

Milletin güvenligi için milletin vergileriyle alinan silahlarin millete dogrultuldugunu ifade eden Demir, "Gençler, kadinlar ayrim yapmaksizin, insafsizca, savunmasiz vatan evlatlarinin üzerine ölüm püskürttüler. Insanlarimizin üzerinden tanklar geçti." diye konustu.

Atletizm Stadi'nda baslayip Cumhuriyet Meydani'nda sona eren 15 Temmuz Sehitleri Sancak Kosusu'nda sporcularin elden ele teslim ederek tasidigi sancak, sporcular Esra Bayrak ve Fatma Damla tarafindan Vali Zülkif Dagli'ya teslim edildi.

Mehteran gösterisinin ardindan tören Büyüksehir Belediyesi Halk Müzigi Korosu'nun konseriyle devam etti.

Törene, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktas ve Orhan Kircali, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, AK Parti Il Baskani Ersan Aksu, MHP Il Baskani Abdullah Karapiçak, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.

- Sinop

Sinop’ta, Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan Sinop Müftüsü Mustafa Düzgüney dua etti.

Vali Erol Karaömeroglu, burada yaptigi konusmada, Türk milletinin 15 Temmuz hain darbe girisimi gecesi "Türkiye Geçilmez" mesajini tüm dünyaya bir kez daha net bir sekilde verdigini söyledi.

15 Temmuz gecesi yapilan hainligi de milletin gösterdigi kahramanligi da asla unutmayacaklarini ifade eden Karaömeroglu, sunlari kaydetti:

"Her konuda oldugu gibi ülkemiz, bütün hainliklere ragmen siyasi istikrariyla, teknolojik atilimlariyla, askeri ve diplomatik gücüyle, güçlü demokrasisiyle, öncü projeleriyle, genç nüfusuyla, mazlumlara kol kanat germesiyle tüm dünyaya Türkiye'nin geçilmez oldugunu güçlü bir sekilde göstermektedir. Sehitlerimizi bir kez daha rahmetle aniyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Mehter takimi törende marslar seslendirdi, vatandaslar da ellerindeki Türk bayraklariyla marslara eslik etti.

- Amasya

Yavuz Selim Meydani'nda düzenlenen etkinlik, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasiyla millete seslenis konusmasinin yansitilmasiyla devam etti.

Törende konusan Amasya Valisi Mustafa Masatli, 15 Temmuz'un Türk milletinin tarihine altin harflerle yazildigini söyledi.

Türk milletinin 15 Temmuz destanini asla unutmayacagini belirten Masatli, "Bu sanli mücadele kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet bayrak, istiklal ve diger bütün mukaddes degerler ugruna gözünü kirpmadan canlarini feda eden aziz sehitlerimizi sonsuz minnet sükran ve rahmetle yad ediyorum." dedi.

Darbe girisimin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in öncülügünde destansi bir direnisle bozguna ugratildigini vurgulayan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ise bu zaferin arkasinda sehitler ve gaziler oldugunu dile getirdi.

Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari da, Türk milletinin demokrasinin yaninda gösterdigi durus ile diger ülkelere de örnek oldugunu belirterek, "Bu memleket o gece korkunç bir tehlikeden kurtulmus oldu. 15 Temmuz sehitlerimizi rahmetle aniyor, o gecenin sabahina gazilik payesiyle ulasanlari saygiyla ve minnetle selamliyorum. Yüce Türk milletinin Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan sehitler için Kuran'i Kerim tilaveti yapildi, ilahiler okundu

Etkinligin düzenlendigi meydanda, kurumlar ve sivil toplum kuruluslari vatandaslara ikramlarda bulundu.

- Tokat

Tokat'ta Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen etkinlik saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Tokat Valisi Ozan Balci, yaptigi konusmada, "Tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz darbe girisiminde Tokatli hemsehrilerimiz de devletinin yaninda oldu. Allah bir daha yasatmasin." dedi.

Törene, AK Parti Tokat milletvekilleri Yusuf Beyazit, Mustafa Arslan, Garnizon Komutani Albay Ayhan Ocak, Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Il Emniyet Müdürü Armagan Adnan Erdogan, Il Genel Meclis Baskani Erol Duyum, AK Parti Il Baskani Cüneyt Aldemir ve vatandaslar katildi.

Vatandaslara Tokat Belediyesi tarafindan ikramlarda bulunuldu.

- Kastamonu

Kastamonu'da etkinlikler, "15 Temmuz" fotograf sergisinin açilisiyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan program Kur'an-i Kerim tilavetiyle devam etti.

Kastamonu Valisi Avni Çakir, yaptigi konusmada, Türk milletinin tarihin her asamasinda irk, dil, din, mezhep ayrimi yapmadan bulundugu cografyaya adalet götürerek insanlarin gönlüne girdigini söyledi.

15 Temmuz'da Türk milletinin dimdik ayakta durdugunu ifade eden Çakir, "Vatan edindigimiz bu mübarek topraklarda dimdik durusumuz ser odaklarini daima rahatsiz etmistir. Bu aziz milletin dirligi ve birligini bozarak bizi kölelestirme üzerine odaklanan bu odaklar amacina ulasamayacaktir." ifadelerini kullandi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise 15 Temmuz'da Türk milletinin cani pahasina demokrasiye sahip çiktigini kaydetti.

Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, Türk milletinin 15 Temmuz'da büyük bir kahramanlik gösterdigini dile getirerek, "Bu milletin gerçek evlatlari o aksam o yapilanmaya öyle bir karsi çikti ki ordu milletin ne oldugunu gösterdiler. Bizim ana adimiz vatan baba adimiz devlet." dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Atalan, 15 Temmuz konulu bilgilendirme konusmasini yaptiktan sonra kahramanlik türküleri seslendirildi.

Etkinligin düzenlendigi meydanda, kurumlar ve sivil toplum kuruluslari vatandaslara ikramlarda bulundu.

- Çankiri

Çankiri'da, Kucaklama Tasi'nda baslayan yürüyüse katilan protokol üyeleri ve vatandaslar ellerinde Türk bayraklariyla Belediye Meydani'na yürüdü.

Meydanda toplanan vatandaslar Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in halka hitabini dev ekrandan izledi.

Vali Abdullah Ayaz, burada yaptigi konusmada, 15 Temmuz'u unutmadiklarini ve unutturmayacaklarini söyledi.

Türkiye'nin tarih boyunca çok sayida ihanete maruz kaldigini belirten Ayaz, "15 Temmuz, ülkemizin ekonomide, teknolojide, demokraside, hukukta ardi ardina atilimlar yaptigi, uluslararasi alanda söz sahibi olmaya basladigi devletler arenasinda en üst lige yükselmek üzere büyük adimlara sahit oldugumuz bir dönemde yüce dinimizi kendisine perde kilanlarin, din, egitim ve ögretimi kendisine vitrin olarak kullananlarin, milletimizin milli, manevi duygularini istismar edenlerin yine bu milletin silahlariyla gerçeklestirmeye çalistiklari bir ihanetti." diye konustu.

AK Parti Çankiri Milletvekili ve Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu da 5 sene önce Çankiri'da 15 Temmuz'u bu meydanda yasadiklarini hatirlatti.

15 Temmuz gecesi Türkiye'nin her yerinde milletin üzerine düsen görevi yerine getirdigini dile getiren Akbasoglu, söyle konustu:

"15 Temmuz o sebeple bütün millet fertlerimizin zaferidir. Bu zafere liderlik yapan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'dir. Tipki 100 yil önce Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülügünde, dedelerimizin, ninelerimizin milli mücadeleyi, kurtulus savasimizi vermek suretiyle özgür ve bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurdugumuz günlerin ruhunu istiklal ve istikbal mücadelemizi 5 sene önce milletçe tekrar ortaya koyduk. Bu sadece bir darbe girisimi degildi, bu aslinda uluslararasi darbe ve isgal girisimiydi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yikmak, vatanimizi parçalamak, milletimizi dagitmak isteyen 100 yil önce yarim kalmis islerini içimizdeki hainler marifetiyle tamamlamak isteyen emperyalist ve siyonistlerin önemli bir girisimiydi."

Programda AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu ve Belediye Baskani Ismail Hakki Esen de konusma yapti.

Konusmalarin ardindan sinevizyon gösterisi sunuldu, 15 Temmuz kapsaminda düzenlenen spor faaliyetlerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

- Çorum

Kardes Baris Meydani'nda düzenlenen tören, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in millete seslenis konusmasinin izlenmesiyle basladi.

Vatandaslarin ve protokol üyelerinin Türk bayraklariyla katildigi etkinlikte sehitler için saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Il Müftüsü Muharrem Biçer tarafindan sehitler için dua edildi. Vali Mustafa Çiftçi, törende yaptigi konusmada, 15 Temmuz’daki olaylarin ihtilal degil, isgali hedefledigini söyledi.

Devleti ele geçirmek için sinsice plan yapan terör örgütünün 15 Temmuz 2016’da harekete geçtigini belirten Çiftçi, "15 Temmuz, ihanet ile kahramanligin ayni anda yasandigi bir gündür. 15 Temmuz, devleti ele geçirmek için sinsice planlari olan hain terör örgütünün bütün planlarinin, hazirliklarinin milletin çelik sinesine çarptigi, paramparça oldugu kutlu gecenin adidir." dedi.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oguzhan Kaya, Garnizon Komutani Albay Ferhan Isik, Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Bassavci Ahmet Fatih Agca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ile vatandaslar katildi.????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile