Hastaların tedavi sürecinde sanatsal faaliyetlerle ilgilenmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Rahim Kucur, “Hastalarımızın tedavisinin bir parçası olarak ürettikleri sanat eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hastalarımız vakitlerini verimli bir şekilde geçirirken bu ürünlerle, yaşama sevincini kendilerinden almak isteyen ruhsal bozukluklara meydan okumuşlardır. Burada sergilenen ürünlerin arka planında hastalarımızın sıkıntıları, acıları, umutları ve sevinçleri yer almaktadır. Duygu ifadesinin sağlıklı bir yöntemi olan sanatın değişik alanlarında ortaya konan eserler, aynı zamanda tedavi edicidir. Bu eserler mutluluğun üretme ile çaba ve uğraş ile elde edilebileceği konusunda iyi birer örnek olmuştur” dedi.
Açılışa katılan ve sergiye emek veren eğitmenler de, uğraş terapisi ile insanların üretme kapasiteleri, sanatsal yönleri ve hayatın renkleri ile yaşama tutunmayı yeniden keşfettiklerini, benlik saygılarının arttığını, ayrıca toplumdaki ruhsal bozukluklar ile ilgili önyargıların azalmasına katkıda bulunması açısından bu tür sergilerin kıymetli olduğunu vurguladı.
Sanat, Tedavi Sürecine Eşlik Etti, Ürünler Meram Tıp'ta Sergilendi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı kliniğinde tedavi gören hastalar tarafından oluşturulan geleneksel kermes büyük ilgi gördü.