Sanata Akşam Yemeği Molası

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, eşi Feride Tanık ile birlikte Uluslararası Çankaya Ahşap Sempozyumu’na katılan sanatçıları akşam yemeğinde ağırladı.

Yemeğe sanatçılar Carole Turner (Amerika), Christian Rey (Uruguay), Yorgos Kaltsidis (Yunanistan), Deniz Gül (Ankara), Gökhan Bakır (Eskişehir) ve Nehri Soylu (Ankara) ile birlikte Hitit Güneşi Heykeli ve Anıtkabir’deki dört önemli heykeliyle Ankara’nın kent kimliğine önemli katkılar yapmış olması nedeniyle bu yılki etkinliklerin atfedildiği heykeltıraş Nusret Suman’ın Almanya’da yaşayan kızı Sema Suman Dehmer de katıldı.

“Bu kısa ama anlamı Son derece derin ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum ve hepinize tüm Ankaralılar adına hoş geldiniz diye seslenmek istiyorum” sözleriyle sanatçılara seslenen Başkan Tanık, bu yılki sempozyumun ana sloganının “özgür sanat, özgür insan” olduğunu hatırlattı. Tanık, “Sanatın insanları ve toplumu özgürleştirici çok önemli bir misyonu var. İnsanlar, kültürler ve uluslararasındaki barış ve kardeşlik ilişkilerinin örülmesinde de sanat çok önemli bir rol üstlenmektedir. Sanatın özgür olmadığı bir coğrafyada insanların ve toplumun da özgür olması olanaklı değildir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile