Sanatçılar “altın Eşek” Ödülü İçin Bir Araya Geliyor

Sanatçılar “altın Eşek” Ödülü İçin Bir Araya Geliyor

Bu yıl 54’üncüsü düzenlenecek “Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri” etkinlikleri kapsamında “Altın Eşek” ödülü komedi televizyon dizileri, tiyatro, sinema, karikatür ve fotoğraf kategorileri olmak üzere 5 dalda verilecek.

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından 5-10 Temmuz tarihleri arasında 54’üncüsü düzenlenecek “Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri” etkinlikleri kapsamında “Altın Eşek” ödülü 5 dalda verilecek.

Nasreddin Hoca’nın meşhur eşeği ile ilgili 5 adet “Nasreddin Hoca Altın Eşek” ödülleri tertiplediklerini ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Bu ödüllerin bir tanesi tiyatro dalında veriliyor. Bu yıl tiyatro dalında altın eşeği Arda Seven tiyatrosu aldı. Bir tanesi komedi televizyon dizileri dalında veriliyor. Bu yarışmada da TRT 1’de oynayan Seksenler dizisi bu ödülü aldı. Üçüncüsü karikatür dalında veriliyor. Nasreddin Hoca Karikatür yarışmasında da Akşehir Belediyesi’nin özel ödülü Romanyalı bir sanatçımız aldı. Birde uluslararası komedi veya mizah fotoğraf yarışması düzenledik. Bu dalda da bir fotoğraf sanatçımız bu ödülü aldı” dedi.

SANATÇILAR SİNEMA KOMEDİ FİLM FESTİVALİ'NDE BULUŞACAK
Beşinci olarak da Sinema Komedi Film Festivali yaptıklarını dile getiren Başkan Oğul, “Bu komedi film festivalini Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sinema Yönetmenleri Derneği ile Akşehir Belediyesi olarak yapıyoruz. Bu komedi film festivali 1-6 Temmuz tarihleri arasında Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sinema yönetmenleri hem de 10 film yarışacak. Hem filmlerin yönetmenleri hem de filmde oynayan sanatçılar Akşehir’e gelecekler. Bu filmler gösterilecek ve jüri birinciyi tespit ettikten sonra sinema dalında da altın eşek ödülümüzü vereceğiz” diye konuştu.

Sinema dalındaki yarışmanın netleşmesinden sonra festivali biraz daha güzel sonlandırmak istediklerini kaydeden Başkan Oğul, “Aşağı yukarı bu yarışmada 50 tane sanatçımız Akşehir’de bulunacak. Bu sanatçılarımız Akşehir’de bulunan 50 tane eşeğe binerek sinema salonuna gidecekler. Ve bu sinema salonunda ödül töreni başlayacak” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile