Sanatçilardan 'Sanata Destek' Tesekkürü

Sanatçilardan 'Sanata Destek' Tesekkürü

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin salgin sebebiyle ekonomik çikmaza düsen yerel sanatçilara destek hedefiyle düzenlendigi ‘Birnefestival’ programi sayesinde rahat bir nefes alan sanatçilar, kendilerine 1 milyon TL’den fazla ekonomik katki saglayan proje sebebiyle Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a tesekkür etti.

Bursa’da korona virüsten ekonomik anlamda olumsuz etkilenen vatandaslar ve esnafa yönelik toplamda 170 milyon TL’lik destek saglayan Bursa Büyüksehir Belediyesi, süreçten en fazla etkilenen yerel sanatçilara da önemli destekler sagladi. Konser ve sahne etkinliklerinin adeta durdugu dönemde agir yaralar alan yerel sanatçilari desteklemek hedefiyle Mart ayinda “Bursa’nin Her Sokagi Ayri Bir Sarki” projesiyle sokak sanatçilarina saglikli ortamda sanatlarini icra etme imkani sunan Büyüksehir Belediyesi, Temmuz ayinda da 3 ay sürecek Sokak Sanatçilari Festivali’ni düzenlemisti. Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi isbirligiyle düzenlenen ‘Birnefestival’ programi 10 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasinda 17 ilçede Bursalilari sanatla bulusturdu. Proje kapsaminda 17 ilçede, 57 noktada 450 sanatçi ve sanat emekçisi 3 ay süre ile 312 ayri gösteri yapti. Toplam 1 milyon 100 bin TL bütçeli proje kapsaminda 10 binlerce Bursali açik hava sanat etkinliklerini takip etme imkani buldu.

Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Baskani Mustafa Yildirim ve ‘Birnefestival’ programina katilarak sanatlarini icra etme imkani bulan sanatçilar, tesekkür etmek hedefiyle Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’i ziyaret etti. Salginin bir çok sektörü etkiledigini ancak konser ve sahne etkinliklerinin adeta durmasi sebebiyle yerel sanatçilarin ekonomik dar bogaza girdigini hatirlatan Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi Baskani Mustafa Yildirim, “Böyle bir süreçte Bursa Büyüksehir Belediyesi imdadimiza yetisti. O sikintili süreçte sanatçi arkadaslarimiz sanatlarini icra edip, rahat bir nefes aldi. Sanata ve sanatçiya sagladiklari destekler sebebiyle Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a projeye katilan tüm sanatçilar adina tesekkür ediyorum” dedi.

Özellikle sokaga çikma kisitlamalarinin yasandigi dönemde ekonomik olarak sikinti yasayan tüm sektörlere destek olmaya çalistiklarini hatirlatan Baskan Aktas, “Sanatçilarimizin da bu süreçten çok fazla etkilendigini biliyoruz. Uyguladigimiz proje hem sanatçilarimiza nefes oldu hem de pandemi sebebiyle zor günler geçiren halkimiza moral oldu. Bursalilari kültür ve sanatla bulusturan projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Ben de projeye katilarak katki sunan tüm sanatçilarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile