Sanatin Ve Bilimin Merkezi Büyüksehir Akademi'de 'Ruha' Isleyen Bir Veda

Sanatin Ve Bilimin Merkezi Büyüksehir Akademi'de 'Ruha' Isleyen Bir Veda

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin 2010’dan bu yana sürdürdügü ve gelenek haline getirdigi Büyüksehir Akademi’nin güz dönemi, bizzat kursiyerlerinden olusan Kemalcan Ergün’ün korosunun gerçeklestirdigi “Güze Veda” isimli dinleyenleri mest eden bir Türk Müzigi konseriyle son buldu.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Büyüksehir Akademi’yi sehirde bir gelenek haline getirdi. 2010 yilindan bu yana yüzlerce ögretici, yazar, sair, akademisyen ve sanatçinin Sakaryalilara çok sey kattigi, ögretileriyle önemli bir kazanim olusturan Büyüksehir Akademi’nin bu sezon gerçeklestirilen güz dönemi, harika bir programla son buldu. Türk Müzigi egitmeni Kemalcan Ergün, Ziya Taskent Konser Salonu’nda “Güze Veda” isimli dinleyenleri büyüleyen bir konser programi gerçeklestirdi. Akademi içindeki kursiyerlerden olusan koro ekibi, katilimcilari adeta mest etti. Kemalcan Ergün’den dönem boyunca Türk Müzigi egitimi alan koro, saz ekibi esliginde sanatsevere Türk ezgilerinden seçkin eserler okudu. Güz döneminde sanatla, kültürle, bilgi birikimiyle geçen dersler konserle sona erdi. 8 hafta, 8 farkli bransta yapilan egitimler sonunda katilimci kursiyerlere belgelerini ders koordinatörleri takdim etti.

Veda programinda konusan Sair Ercan Yilmaz, “Kiymetli misafirler, insan hayatta Necatigil’in vurgu yaptigi bu üç seyi arar: Ayna, anlam, lamba. Bizi bize gösterecek aynalara, anlamlara, lâmbalara ihtiyacimiz vardir. Sakarya Büyüksehir Belediyesi mutâd oldugu üzere Büyüksehir Akademi programiyla bu imar faaliyetini hayata geçiriyor, Baskan Yüce’ye tesekkürler” dedi.

Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligindan yapilan açiklamada, “Kasim’da baslayan Büyüksehir Aakdemi’ye 500 kayit yapildi. Ilgi, alakalarindan dolayi tüm sanat ve kültür dostlarina sükranlarimizi sunuyoruz. Bireysel ve entelektüel gelisimin merkezi olan bu akademide koordinatörlük yapan tüm hocalarimiza ve sanatçi dostlarimiza minnettariz” ifadeleri yer aldi.

Büyüksehir Akademi nedir?

Büyüksehir, sehrin kültürel dokusuna izler birakmak ve entelektüel gelisimine katki sunmak amaciyla edebiyat, felsefe, müzik, siyaset gibi alanlarda egitimler veriyor. Büyüksehir Akademi’de güz döneminde mesnevi okumalari, yapay zekâya ulastiran bilimin geçmisi ve gelecegi, Türk Müzigi, etkili ve güzel konusma, insanligin ortak mirasi medeniyet, Türk Siiri, Filmihal ve Islam Felsefesi dersleri islendi. Bu çati altinda bireysel gelisim ve düsünce dünyasina katki amaci ön planda tutuluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile