Sanatseverler Için '2021 Yaz Konserleri' Basliyor

Kültür ve Turizm Bakanligi, koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalari sürecinde sanatsal etkinliklerden uzak kalan vatandaslari fiziksel ve sanal ortamda sanatla bulusturmak amaciyla proje baslatti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, vatandaslari hem uygun kosullar çerçevesinde fiziksel ortamda hem de dijital ortamda sanatla bulusturmak amaciyla haziran-temmuz-agustos aylarini kapsayan "2021 Yaz Konserleri" adli proje hayata geçirildi.

Proje kapsaminda koro, topluluk ve orkestralar, yaz aylari boyunca farkli sehirlerde, antik kentlerde ve müzelerde yaklasik 130 konser verecek.

Programa göre, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi (CSO), Devlet Çoksesli Korosu, Ankara Devlet Türk Halk Müzigi Korosu, Ankara Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu, Istanbul Devlet Modern Folk Müzik Toplulugu, Istanbul Devlet Türk Halk Müzigi Korosu, Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi, Izmir Devlet Senfoni Orkestrasi, Bursa Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasi, Diyarbakir Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu, Samsun Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu, Elazig Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu, Edirne Devlet Türk Müzigi Toplulugu, Sanliurfa Devlet Türk Halk Müzigi Korosu ve Konya Türk Tasavvuf Müzigi Toplulugu sanatseverlerle bulusacak.

Proje çerçevesinde, Ismail Dede Efendi'nin vefatinin 175'inci yili anma programi kapsaminda 9 Haziran'da Yenikapi Mevlevihanesi'nde Hüzzam Mevlevi Ayin-i Serif-i gerçeklestirilecek.

Portekiz 2021 Avrupa Birligi Baskanligi münasebetiyle Portekiz'in Ankara Büyükelçiligi is birligi ile dünyanin en taninmis fado yildizlari ile antik kentlerde açik hava konserleri CSO esliginde 16 Haziran'da CSO Açik Hava Sahnesi'nde CSO Senfonik Fado etkinligi yapilacak.

Ankara Devlet Klasik Türk Müzigi Korosunca, CSO Mavi Konser Salonu'nda 22 Haziran'da, Türk dizi ve filmlerine konu olan en güzel sarkilar ve enstrümantal eserlerin solist sanatçilarca icralari ve Devlet Halk Danslari Toplulugu dansçilarinin valsleriyle renklendirecegi özel konser düzenlenecek.

CSO tarafindan 1 Temmuz'da Trabzon Sümela Manastiri'nda etkinlik gerçeklestirilecek, ayni tarihte CSO Açik Hava Sahnesi'nde Devlet Çoksesli Korosunun sergileyecegi liedler performansi dijital ortamda sanatseverlerle bulusacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile