Sanatseverlerle 8 Mayista Bulusacaklar

Sanatseverlerle 8 Mayista Bulusacaklar

Düzce Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ayse Tas Sanat Akademisi bünyesindeki Türk Sanat Müzigi Korosu bahar konserine hazirlaniyor. Ayse Tas sefligindeki koro, 8 Mayis’ta düzenleyecegi konserde sanatseverler ile bulusacak.

Ünlü TRT koro sefi ve Türk Sanat Müzigi’nin güçlü seslerinden Ayse Tas’in sefligindeki Düzce Belediyesi Türk Sanat Müzigi korosu, bahar konseri ile Düzceli sanatseverlerin karsisina çikmaya hazirlaniyor. Düzce Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde Ayse Tas’in adiyla açilan Sanat Akademisi’nde, yine Ayse Tas’in ögreticiliginde düzenlenen derslere katilarak egitim alan kursiyerlerden olusan koronun bu seneki ilk konseri 8 Mayis’ta gerçeklestirilecek. Sanata gönül vermis Düzcelilerden olusan koro, konser hazirliklari kapsaminda Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde provalara basladi.

Ayse Tas sefligindeki koro, iki bölümden olusacak konserde Türk Sanat Müziginin seçme eserlerini seslendirecek.

“Seslerimiz ve eserlerimiz çok güzel”

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün vizyonu dogrultusunda kurulan ‘Ayse Tas Sanat Akademisi’ ile sehrin kültürel ve sanatsal gelisimine katki sunmayi hedeflediklerini ifade eden Ayse Tas, akademi bünyesinde açilan ve her yastan sanatsevere hitap eden kursta, nazariyat, sölfej ve usül ögretmeye gayret ettiklerini söyledi.

Akademinin Eylül ayinda yeni kayitlari almaya baslayacagini anlatan Tas, “Düzce’de böyle faaliyetlerin yapilmasi benim için çok önemli. Düzce’yi çok seviyorum. Bu anlamda ben Baskanimiz Faruk Özlü’ye de böyle bir hizmet verdigi tesekkür ediyorum. Umarim bunu daha ileriye götürürüz. Arzum çocuklara yönelik enstrüman kurslari düzenlemek ve halk müzigi korosu olusturmak. Müzik alaninda egitim gören üniversite ve lisedeki gençleri alarak, altyapilarini saglamlastirabilirsek çok iyi olacak. Ileride insallah bunlari da yapmaya gayret edecegiz. Biz çok mutluyuz. Çok güzel gidiyor çalismalarimiz. 8 Mayis’ta bir konserimiz var. Seslerimiz ve eserlerimiz çok güzel. Halkimizin begenisine sunacagiz. Bizim yaptigimiz isleri Düzce halki hep begendi. Bunu da begeneceklerini ümit ediyorum. Insallah halkimizi da mutlu ederiz” ifadelerini kullandi.

8 Mayis Çarsamba günü saat 20.00’de Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile