Sanayi Bakanı Ergün, Ebso'nun Konuğu

Sanayi Bakanı Ergün, Ebso'nun Konuğu

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ü konuk ediyor.

Ergün, göreve gelmesinden bu yana İzmir'de ilk kez Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın 19 Şubat Cuma günü özel gündemle yapacağı Meclis Toplantısı'na katılarak reel ekonomi ve bakanlık çalışmaları hakkında İzmirli sanayicileri bilgilendirecek.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Oda'nın kuruluşundan bu yana Sanayi Bakanları ile yakın ilişkiler içinde olduğunu hatırlatırken, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere paralel olarak son yıllarda sıkı diyalogun dikkat çektiğini söyledi. Yorgancılar, 20 yıl önce toplam 3 milyar dolarlık ihracatı bulunan, bunun da yüzde 90'ı geleneksel tarım ürünlerinden oluşan Türkiye'nin bugün küresel kriz ortamına rağmen 100 milyar doları aşan bir ihracata imza attığını söyledi. Yorgancılar, üstelik bu ihracatın yüzde 90'ından fazlasının sanayi ürünlerinden oluştuğunu bildirdi.

ABD ve ağırlıklı olarak AB gibi gerek kalite gerek standardı yüksek ülkelere ihracat yaptıklarını anlatan Yorgancılar, şunları söyledi: "İzmir'de, Odamızın üyeleri 67 değişik sektörde kaliteli üretimleriyle dünya çapında pazarlarda rakipleriyle mücadele ediyor. Her zaman ve her platformda yatırımı, üretimi, istihdam artışını savunan bir kurum olarak Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ergün'ün Oda'yı ziyaretini, bizlere vereceği mesajları çok önemsiyoruz. Meclis Başkanımız Mehmet Tiryaki ile birlikte kendisine yaptığımız davete verdiği olumlu cevap ve İzmirli sanayicilerle bir araya gelme isteğine müteşekkiriz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile