Sanayi Ile Anilan Izmit Körfezi Adeta Akvaryum Gibi

Sanayi Ile Anilan Izmit Körfezi Adeta Akvaryum Gibi

Izmit Körfezi’nde 8 ülkenin katilimiyla düzenlenen 4. Uluslararasi Balik Yakalama Yarismasi’nda izmaritten vatoza kadar 14 türden bin 240 balik oltalara takildi.

Türkiye’nin farkli illeri ile birçok ülkeden amatör olta balikçisinin katildigi 4. Uluslararasi Balik Yakalama Yarismasi, Gölcük Degirmendere Yüzbasilar sahilinde gerçeklestirildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Deniz Ticaret Odasi’nin destekleriyle Kocaeli Sportif Olta Balikçilari ve Doga Koruma Dernegi tarafindan düzenlenen yarismada dereceye giren sporcular kupa ve hediyelerini aldi. Adeta bir akvaryum gibi her çesit ve türde baligin bulundugu Izmit Körfezi’nde izmarit, lapin, hani, istavrit, ispari, kirlangiç, öksüz, dil, gelincik, barbun, eskina, mezgit, iskorpit ve tatoz türlerinde toplamda bin 240 balik oltalara takildi.

90 olta balikçisi katildi

Türkiye, Azerbaycan, Ingiltere, Almanya, Yunanistan, Italya, Polonya, Hollanda ve Tunus’tan 90 amatör olta balikçisinin katildigi yarismada ödül töreni gerçeklestirildi.

Yarisma kapsaminda erkekler kategorisinde 59 balikla 565 puan alan Kocaeli’den Evren Tamer birinci, 78 balikla 544 puan alan Istanbul’dan Engin Özkan ikinci, 41 balikla 369 puan alan Italya’dan Marco Murgia üçüncü oldu. Kadinlar kategorisinde 24 balikla 440 puan ile Kocaeli’den Dila Gençer birinci, 61 balikla 281 puan alan Kocaeli’den Gülmelek Topal ikinci ve 19 balikla 169 puan alan Hollanda’dan Miranda Willemse üçüncü oldu. En büyük balik yakalama kategorisinde ise İçel’den yarismaya katilan ve 38 cm uzunlugunda kirlangiç baligi yakalayan Rahile Özbaran birinci olarak kupa kazandi.

Yarismada toplamda bin 240 balik tutulurken, tutulan baliklar tekrar denize birakildi. Dereceye giren sporcularin ödüllerinin verilmesi sonrasinda protokol ve sporcular hatira fotografi çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile