'Sanayi' Temali Resim Yarismasi Sonuçlandi

'Sanayi' Temali Resim Yarismasi Sonuçlandi

Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenen “Sanayi" temali resim yarismasi sonuçlandi. Yarismada dereceye giren ögrencilere ödülleri törenle verildi.

Yatirimcisina sorunsuz ve kesintisiz hizmet sunan örnek bir sanayi bölgesi olmasinin yani sira basta egitim olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetleriyle de sosyal bir OSB olarak kente deger katan Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi’nin Seyhan Salonu’nda düzenlenen ödül töreni senlik havasinda geçti. Ögretmenler, ögrenciler ve velilerin yogun katilim gösterdigi ödül töreni, saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve ardindan sanayi tanitim filminin izlenmesiyle basladi.

AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir Sütcü, çocuklarin egitiminin önemine dikkati çekti.

Baskan Sütcü, köklü bir sanayi geçmisi bulunan ve sanayinin gelistigi ilk kentler arasinda yer alan Adana’da, sanayi bilincinin küçük yaslardan itibaren gelismesine katki saglamak amaciyla düzenlenen “Sanayi Temali Resim Yarismasi” na katilan tüm ögrenciler ve onlari tesvik eden ögretmenlerini kutladi. Sanayi olmadan kalkinmanin olamayacagindan söz eden Baskan Sütcü, üretim, istihdam ve ihracatin önemine vurgu yapti.

Konusmasinda ögrencilere de seslenen Baskan SÜTCÜ, AOSB olarak gelecek nesillerin egitimini önemsediklerini belirterek, salonu dolduran ögrencilere nasihatlerde de bulundu. SÜTCÜ, söyle devam etti:

“Herkes doktor, mühendis, mimar olacak diye bir kaide yok. Memleketimizin her meslek grubundan insana ihtiyaci var. Sevgili gençler; sizler de ilgi duydugunuz alanlara yönelin. Biz ailelerin zaman zaman çocuklarimizi kendi istedigimiz mesleklere yönlendirme gibi aliskanligimiz var ancak, bu dogru degil. Çocuklar basarili olacaklarina inandiklari ve de hepsinden önemlisi sevdikleri meslekleri icra etmeli.”

Adana Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Erdal SEVIM ise sadece bir sanayi bölgesi degil ayni zamanda sosyal ve kültürel faaliyetlerle öne çikan AOSB’nin tüm yöneticilerine gelecek nesillerin egitimine dair düzenledikleri bu yarisma için tesekkür etti.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar da sanayi bölgelerinin bulundugu bölgeye faydalarinin, çocuk yaslarda fark edilmesini saglamak amaciyla baslattiklari yarismanin bu yil 6’ncisini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Akpinar, bu yil 726 eserin yaristigini ve hepsinin birbirinden degerli oldugunu belirterek, katki sunan jüri üyeleri ile yarismaya destek veren Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlükleri yetkililerine tesekkür etti.

Konusmanin ardindan yarismanin jüri üyelerine AOSB Yönetim Kurulu Baskani Bekir SÜTCÜ tarafindan tesekkür plaketi, yarismada dereceye giren ögrencilere ödülleri ise AOSB Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Erdal Sevim, Çukurova Ilçe Milli Egitim Müdürü Celal Kavak ile Sariçam Ilçe Milli Egitim Müdürü Uygar Inal tarafindan verildi.

AOSB Seyhan Salonu’nda düzenlenen törenin ardindan fuaye alaninda yarismacilarin eserlerinden olusan sergi büyük bir begeni ile gezildi.

Plaketin yani sira para ödülü kazanan yarismacilar ile okullari söyle:

Ilkokul Kategorisinde,

1’inci Öykü Naz Yilmaz (Inönü Ilkokulu)

2’nci Zehra Nisa Sari (Sariçam Bilim ve Sanat Merkezi)

3’ncü Hasan Eymen Yildirimci (Sariçam Bilim ve Sanat Merkezi)

Mansiyon: Defne Tanriverdi (Ticaret Borsasi Ilkokulu)

Ortaokul Kategorisinde,

1’nci Ali Nadir Gülen (Yüregir Bilim ve Sanat Merkezi)

2’nci Zehra Yilmaz (TOKI Sehit Bahattin Kalayci Ortaokulu)

3’ncü Seyma Yilmaz (Saniye Özaltin Ortaokulu)

Mansiyon: Meryem Mirdesli (Fatih Rüstü Zorlu Ortaokul
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile