Sanayi Üretimi Verileri Is Dünyasina Umut Asiladi

Sanayi Üretimi Verileri Is Dünyasina Umut Asiladi

BARSIAD Baskani Arif Demirören, Mayis’ta sanayi üretiminde görülen artisin yilin geri kalan yarisinda toparlanmanin hizlanacaginin isareti oldugunu söyledi.

Mayis ayinda sanayi üretiminin yillik yüzde 40’i asip aylik yüzde 1,5’a yakin oraninda artis göstererek beklentileri astigini kaydeden Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (BARSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Arif Demirören, “Üretimde yakalanan basari, sürdürülebilir olursa kalkinma hedeflerimize erismemiz mümkün olacaktir” açiklamasini yapti.

Üreticinin sesine kulak verilsin

Yilin ilk yarisinda özellikle ihracat odakli firmalarin pandemi sartlarinda inanilmaz basarilar elde ettigini belirten BARSIAD Baskani Arif Demirören, “Ülkemizin potansiyelini yatirim, üretim, büyüme, istihdam ve ihracat odakli bir yaklasimla harekete geçirmenin yerinde alinmis bir karar oldugunu görmüs olduk. Yilin ilk yarisini basariyla atlattik. Pandeminin etkisini yavaslattigi bugünlerde normallesme adimlari atilirken, zorlu süreçlerde bile elde ettigimiz basarilarin meyvelerini toplayacagimizdan eminim. Is dünyasi olarak basarilarin artarak sürmesi için üreticilerin sesine kulak vererek ek destekleyici kararlarin alinmasi gerektigini düsünüyoruz” dedi.

Desteklere yenileri eklenmeli

Sürdürülebilir kalkinmanin anahtarinin üreticiye saglanan destekler oldugunu da söyleyen Demirören, “Ekonomi yönetimimiz, yilsonu hedefleri dogrultusunda sanayici üzerindeki yükü azaltmak için daha cesur adimlar atmalidir. Eldeki verilere baktigimizda yilin ikinci yarisinda da kapasite artisimizin sürecegi anlasiliyor. Ekonomik kalkinmamiza katki sunan ve yüksek faiz, enflasyon ve dalgali kur faktörleriyle mücadele ederek ayakta kalmaya çalisan üreticilerimiz, verilecek ilave desteklere bu süreci daha kolay atlatacaktir. Çözüm odakli adimlar, ülkemizin önemli siçramalara imza atmasi için çok faydali olacaktir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile