Sanayi Ustalarindan Dizel Araç Sahiplerine Uyari Açiklamasi 'Degisim Olmazsa Temizlik Yapilsin'

Sanayi Ustalarindan Dizel Araç Sahiplerine Uyari Açiklamasi 'Degisim Olmazsa Temizlik Yapilsin'

Sanayi ustalari partikül filtrelerinin bakimini yapmayan dizel araç sahiplerinin büyük bir maliyetle karsilasabilecekleri konusunda uyardi.

Normal sürüs sartlarinda 100 bin ile 250 bin kilometrelik kullanim ömrüne sahip dizel partikül filtresi ya da kisa adiyla DPF, otomobilin üretimi sirasinda egzoz sistemi içerisine yerlestiriliyor. Filtre sayesinde dizel yakitin motor tarafindan kullanimi sonrasinda ortaya çikan kurumun ve zararli gazlarin dogaya direkt salinimi yüzde 80 oraninda engellenmis oluyor. Ancak temiz yakit kullanilmamasi ve araçlarin kisa mesafelerde sik sik kullanilmasi partikül filtresinin kisa zamanda tikanmasina neden oluyor. Partikül filtresinin degisimi hem maliyetli hem de araç içinden bir çok parçanin sökülmesine neden oluyor. Vatandaslar hem maliyeti düsürmek hem de araçlarindan parça sökülmesini istemedigi için degisim yerine partikül temizligini tercih ediyor. Degisimin çok maliyetli oldugunu söyleyen oto tamircisi Bilal Öner, “Kirli yakit partikül filtresinin tikanmasina en önemli etken. Yerlesim yeri ufak oldugu zaman araç devrini almadan sürekli vites degisimi yapilmasi, kisa mesafelerde araç ile gidip gelmekten ötürü partikül filtresi çabuk dolar. Yetkili servisler 80 bin kilometrede degisin önerir. Degisim çok pahali ve maliyetli oldugu için temizlik uygulamasini hayata geçirdik” dedi.



“Temizligin 100 bin kilometrede bir yapilmasini öneriyoruz”

Partikül filtresinin tikanmasiyla ilgili bilgi veren Öner, “Araç fazla yakit yakar, çekisten düser, rahat bir sekilde ilerlemez, motor sesi yükselir. Temizlikte ise hiçbir sey sökülmeden sadece egzoz müsürü yani lambada müsürü dedigimiz müsürü sökerek oradan ilaçlar göndeririz. Böylece ilaç partikül filtresinden girerek komple egzoz sistemiyle birlikte temizler. Bunun araçlara çok faydasi vardir. Motor gürültüsü azalir, araç rahat bir sekilde kirli havayi disariya salar, yakit tasarrufu saglar, çekisi arttirir ve araç performansini korur. Biz 100 binde bir yapilmasini öneriyoruz ve temiz ve kaliteli yakit kullanilmasini tavsiye ediyoruz müsterilerimize” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile