Sanayi Ve Teknoloji Bakanliginda Devir Teslim Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanligina atanan Mehmet Fatih Kacir, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Mustafa Varank’tan devraldi. Bakan Kacir, “Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye Yüzyili’ni, tam bagimsiz Türkiye anlayisiyla, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçeklestirebilmek için canla basla çalisacagiz“ dedi.

Resmi Gazete’de yayimlanan Cumhurbaskanligi Atama Karari ile Mustafa Varak yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanligina Mehmet Fatih Kacir atandi. Bakanlikta düzenlenen devir teslim töreniyle Kacir görevine basladi.

Törende konusan Varank, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in seçimi kazanmasiyla birlikte Türkiye Yüzyili’nin kapilarinin açilmis oldugunu belirterek, “Gerçekten mutlu ve gururluyuz. Dün Cumhurbaskanimiz 21 yillik iktidarin ardindan yüzde 52,18’lik büyük basari elde ederek tekrar cumhurbaskani seçildi ve yüce meclisimizde yeminini ederek tekrar görevi teslim aldi. Bu büyük gurur ve mutluluk Türk Yüzyili’nin kapilarini açmis oldu. Cumhurbaskanimiz Türkiye Yüzyili’nin kabinesini de dün aksam itibariyle kamuoyuyla paylasti. Cumhurbaskanimiz, Cumhurbaskanligi Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde bizlere görev vermis olmasi ve 5 yil boyunca bu görevi sürmemize müsaade etmis olmasi, ona yol arkadasligi yapmamiza vesile oldugu için çok mütesekkiriz. Beraberce Türkiye’ye hizmet etmeye çalistik ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi görevini 5 yil boyunca layikiyla yerine getirmek için gayret ettik” diye konustu.

Hayatlar gibi görevlerin de bu dünyada geçici olduguna dikkati çeken Varank, “Bu görevleri, sorumluluklari bu millete hizmet etme sevdasiyla yerine getirdiginizde netice alabiliyorsunuz. Bizde insallah o suurla 5 yillik görevimizin sonuna gelmis olduk. Detaylara girmek istemiyorum; lafi uzatirsaniz devir teslimlerde ‘bu da burayi birakmak istemiyor’ diyebilirler. Bu bir ekip çalismasi; bunlari kendi basimiza gerçeklestirmedik. Çalismalarimizi ekip arkadaslarimizla birlikte gerçeklestirdik. Bu bir bayrak yarisi; nasil biz bu görevleri yerine getirdiysek bizden sonra da arkadaslarimiz bu görevleri yerine getirmeye devam edecekler” ifadelerini kullandi.

Bakan Mehmet Fatih Kacir ise, Türkiye Yüzyili kabinesinde Sanayi ve Teknoloji Bakani olarak hizmet etme görevinde olmasindan dolayi Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür ederek, “Çok degerli bakanimiza bugüne kadar bakanligimizda Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculugunda ortaya koydugu liderlik, öncü rol ve her zaman bizlere yaptigi agabeylik için ayrica sükranlarimi sunmak istiyorum” açiklamasinda bulundu.

Varank döneminde büyük projelerin hayata geçtigini belirten Kacir, “Yöneticilik çok kisiye nasip olur ama bunlarin bazilarina büyük isler yapmak nasip olur. Büyük isler yapmak nasip olan yöneticilerin ancak bazilarina bu büyük islerin toplum tarafindan sahiplenilmesini de saglamak nasip olur. Ve yine onlarin da ancak bazilarina milletin sevgini kazanmak nasip olur. Bakanimiz geçtigimiz 5 yil boyunca, gece gündüz ortaya koydugunuz emekle gayretle Cumhurbaskanimizin bir yol arkadasi olarak bütün bunlari elde ettiniz” dedi.

Geçmis dönemde hayata geçirilen projeleri aktaran Kacir, “Çita çok yüksek bunun farkindayiz. Bunun bilincindeyiz ama insallah sizlerin, ve aziz milletimizin destegi ve duasiyla; Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye Yüzyili’ni, tam bagimsiz Türkiye anlayisiyla, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçeklestirebilmek için canla basla çalisacagiz” diye konustu.

Tören, Varank’in bakanlik çalisanlarina yaptigi veda konusmasinin ardindan son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile