Sanayiciler doğalgaz indiriminin sona ermesine tepkili

BOTAŞ'ın organize sanayi bölgelerine bir yıldır uyguladığı doğalgaz indirimi 30 Ekim 2010 itibariyle sona erdi. Düşük kur yüzünden kar edemediklerini

BOTAŞ'ın organize sanayi bölgelerine bir yıldır uyguladığı doğalgaz indirimi 30 Ekim 2010 itibariyle sona erdi. Düşük kur yüzünden kar edemediklerini belirten sanayici, doğalgaz indiriminin geri çekilmesiyle yüzde 10 zam baskısı altına girdiklerini söyledi.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Ceyhun Özüm, BOTAŞ tarafından geri çekilen indirimin sanayiciyi ciddi sıkıntıya sokacağını belirtti.

Doğalgaz fiyatlarında yapılan yüzde 10'luk iskontonun 30 Ekim itibariyle geri çekilmesinin, özellikle ihracat yapan üreticiyi zor duruma sokacağını belirten Aras, "İç piyasaya bu durumu anlatabilirsiniz. Ancak ihracat yapan üretici bu durumu yurtdışı piyasasına nasıl açıklasın, bunu oradaki insanlara anlatamayız." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, OSB'lerin 2011 yılında doğalgaz kullanımından alacakları indirimin yüzde 1-2,5 civarında sabit olacağına ilişkin açıklamasına da değinen NOSAB Başkanı Aras, "Yüzde 1 sanayiciler için çok büyük bir iskonto değil. Sanayiciyi üretime teşvik edemez. Yılın 365 günü düzenli gaz kullanımı yapan üreticiler için sembolik oranların yerine daha belirgin indirimler yapılmalı." diye konuştu.

DOSABSİAD BAŞKANI ÖZÜM: SANAYİCİNİN CAN SİMİDİ ELİNDEN ALINDI

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Ceyhun Özüm de BOTAŞ'ın tarafından sonlandırılan indirimin, sanayi gazına yüzde 10 zam anlamına geldiğini hatırlattı. Özüm şöyle konuştu: "Türkiye ekonomisi küresel krizin ardından 2009'un son çeyreğinden itibaren ciddi toparlanma sürecine girmiş bulunuyor. Bu toparlanmanın devam etmesi ancak ihracatımızı artırmakla mümkündür. Küresel kriz döneminde kaybettiklerimizi geri kazanarak yolumuza devam etmek istiyorsak, sanayici ve üreticilerimize destek olmalıyız. Doğalgaz fiyatlarında yapılan indirimin geri çekilmesi hem üreticilerimizi sıkıntıya sokacak, hem de ihracatımızı olumsuz etkileyecektir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile