Sanayiciler ‘doğalgazdan’ Dertli

Sanayiciler ‘doğalgazdan’ Dertli

Yaklaşık olarak 400 milyon metreküp doğalgazın tüketildiği Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB), 24 milyon TL´lik bir külfetle karşı karşıya kaldı.


Doğalgaz´ın, işletme, bakım, onarım, sayaç okuma ve faturalandırma gibi tüm faaliyetlerin yürüten GAOSB, ihaleyi alan firmanın yatırım planlamasındaki fiyat politikasının firmaları mağdur edeceğini düşünüyor.

"ŞEHİR YATIRIMLARI İLE OSB BİR TUTULUYOR"
Gaziantep Kilis Hattı Doğal Gaz Dağıtım Lisans İhalesi´nin 2005 yılında yapıldığını hatırlatan GASOB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Birim Hizmet ve Amortisman bedelinin 8 yıl süreyle sabit uygulandığını belirterek, "Söz konusu 8 yılın dolmasıyla birlikte lisans bölgesindeki abonelerden hizmet ve amortisman bedeli tahsil edilmeye başlayacak. Ancak, fiyatlandırma politikasında bir eşitsizlik ortaya çıkacak. Gaz dağıtım firması, lisans bölgesinde yatırımının tamamını şehir içinde gerçekleştirdi. Dolayısı ile şehir içindeki işletme giderleri payı Organize Sanayi Bölgesine oranla daha fazla. Sadece şehir içine yatırımının planlandığını düşünürsek gaz dağıtım firmasının lisans bölgesinin tamamına yaptığı yatırımlar baz alınıp bölgemiz için yanlış uygulama gideceği kanısındayız" dedi.

"PAHALI ENERJİ REKABETİ ENGELLİYOR"
Türk sanayicilerinin rekabet etmekte olduğu ülkelerin sanayicilerine göre daha pahalı üretim yaptığı belirten Başkan Nakıboğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak, işletme, bakım, onarım, sayaç okuma ve faturalandırma gibi tüm faaliyetler tarafımızca yapılmaktadır. Buna rağmen sanayiciler yıllık 24 milyon TL´lik fazladan bir ödeme yapacaklar. Şehir merkezi yatırımları ile OSB´nin aynı kefeye konulmasından kaynaklı bu uygulamanın sanayicimize büyük zarar vereceği aşikârdır Bunun külfeti, büyük fedakârlıkla sanayinin çarklarını döndüren sanayiciye yüklenemez" diye konuştu.

"ÇÖZÜM YENİDEN FİYATLANDIRMADA"
GAOSB Başkanı Nakıboğlu, Sistem Kullanım Bedeli Hesaplamasında dağıtım kuruluşunun, Organize Sanayi Bölgesi için yaptığı hizmetlerin gözden geçirmesi gerektiğine işaret ederek, "Burada güncel bir fiyat yöntemi uygulanmalı. Dağıtıcı kuruluş, lisans bölgesinin tamamına yaptığı yatırımı baz almamalı. GAOSB´de; yatırım planlamalarının, yatırımların ve işletme giderlerinin karşılığı olacak şekilde toplam geliri hesaplanarak yeni bir fiyatlandırmaya gidilmesi daha doğru olacaktır. Aksi takdirde 24 milyon TL´lik bu külfet adil olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile