Sanayicinin Yabanci Dil Bilen Eleman Ihtiyacini ERÜ'deki Yabanci Ögrenciler Karsilayacak

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) arasinda imzalanan protokolle, hem üniversitedeki yabanci ögrenciler yari zamanli sanayi sirketlerinde istihdam edilecek hem de sanayicinin yabanci dil bilen eleman ihtiyaci karsilanacak.

ERÜ'den yapilan yazili açiklamaya göre, KAYSO Toplanti Salonu'nda gerçeklestirilen protokol imza töreninde konusan ERÜ Uluslararasi Ögrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Salgin, sanayiciler ile uluslararasi ögrencileri bulusturmayi amaçladiklarini belirtti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis da kampüste degil, sahada bulunmaya çalistiklarini, bu kapsamda sehrin dinamikleri ve sivil toplum kuruluslariyla ortak projeler yaptiklarini, yapmaya devam edeceklerini aktardi.

Protokolün içerigine iliskin bilgi veren Çalis, sunlari kaydetti:

"Sanayicilerin talebi olarak, uluslararasi ögrencilerimizin egitim ögretimlerinin bir kismini onlarin yaninda geçirmeleri bir nevi stajlarini onlarin yanlarinda yapmalari için bizler yardimci olmaya çalisiyoruz. Uluslararasi ögrencilerimiz bizim kültür elçilerimiz. Mezun olduklarinda kendi ülkelerinde bizim burada yürütülen faaliyetleri, sanayicilerimizin is kollarinin tanitimini yapacaklar. Ayni zamanda da sanayicilerimiz ile kendi ülkeleri arasinda bir köprü olacaklar. Sanayicimizin bu talebinin bizim de aradigimiz bir firsat oldugunu gördük."

KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci ise ERÜ'de çok farkli ülkelerden ögrenci bulunduguna dikkati çekti.

Bu ögrencilerin Türkçe de ögrendigini ifade eden Büyüksimitci, "Is dünyasinin en büyük ihtiyaci olan yurt disi ile iletisim konusunda bu protokol fayda saglayacak. Kültürel olarak ülkeleri tanimak için de çok kiymetli. Gerekli altyapiyi sag olsun Rektörümüz hallettiler. Bugün imzaladigimiz bu protokolle gönül rahatligi ile sanayicilerimiz, ögrenci arkadaslarimizi istihdam edebilecek. Daha da önemlisi, mezun olduklari zaman ülkelerine döndüklerinde hem Kayseri'mizi hem de ülkemizi çok iyi tanitacaklarina inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Rektör Prof. Dr. Çalis ile KAYSO Baskani Büyüksimitci arasinda protokol imzalandi.

Protokol kapsaminda, ERÜ'de egitim gören uluslararasi ögrencilerden yari zamanli çalismak isteyen ve bu hususta gerekli izinleri almis ya da alabilecek durumda olanlar, sanayicilerin dil bilen eleman ihtiyacinin karsilanmasina destek saglayacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile