Sandıklı'dan Kısa Kısa

Sandıklı İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Tortop mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Engelli vatandaşlarımız toplumun aynasıdır. Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı zorluk ve engelleri ortadan kaldırmaktır."

- Sandıklı'ya 2,5 milyon liralık hibe

Sandıklı Belediyesi, kaplıcalar bölgesinde yaptığı projeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2,5 milyon lira hibe aldı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, bakanlıktan aldıkları hibe desteği için gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hüdai Kaplıcalarımız içerisinde yer altı tüneli yapımı bulunmakta olup, tünel içerisinde yağmur suyu, kanalizasyon hattı ile sıcak ve soğuk su depolarının yapımına başlayacağız. Yine bölgedeki sokak ve caddelerdeki yol, kaldırım ve çevre düzenlemeleri çalışmalarını başlatıyoruz. Bu çalışmalarda kullanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımızca, 2,5 milyon liralık hibe aldık." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile