Sandras Yaz-Kis Dogaseverlerin Gözdesi

Sandras Yaz-Kis Dogaseverlerin Gözdesi

Mugla ve Denizli il sinirinda yer alan Denizli’nin Çameli ve Mugla’nin Köycegiz ilçesini birbirinden ayiran 2 bin 295 metre yükseklikteki Sandras dagi yaz kis dogaseverlerin tirmanis ve yürüyüs yaptigi cazibe merkezi haline geldi.

Kis aylarinda yaklasik 2 metre kalinliga ulasan kar sonrasi Mugla, Aydin ve Denizli illerindeki dagcilik kulübü üyeleri zirveye tirmanis gerçeklestiriyor. Türkiye’nin tek solo dagcisi Erdek Cennet, Bursali Melek Kiyi Aydin Anadolu Pars’i tirmanisini yil içinde gerçeklestirmisti.

Denizlili dagcilardan sonra Mugla Dagcilik Kulübü üyeleri Fikret Irez ve Nursel Ölmez 2 bin 295 metre yükseklikteki Köycegiz Sandras Dagi tirmanisi gerçeklestirdi. Köycegiz Agla yaylasindan baslayan tirmanis, Çiçekbaba zirvesinde son buldu.

Çiçekbaba zirvesinde bulunan ve kullanilmayan tas kulübe yogun kar yagisi ve tipi nedeniyle kardan heykeli andirdigini belirten Muglali dagci Fikret Irez, “Geçen aylarda kar yagisi sonrasi Bursali dagci arkadasimiz Melek Kiyi Aydin’i Anadolu Pars’i tirmanisi esnasinda islek itmistik. Simdi de Muglali dagci arkadasimiz Nursel Ölmez ile 2 bin 295 metre zirveye tirmanis gerçeklestirdik. Yaz kis bu bölge sadece Mugla degil, Türkiye’nin birçok bölgesinden yürüyüs ve tirmanis için büyük ilgi görüyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile