Sanık Eski Yarbay Hakan Karakuş İddiaları Reddetti

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 21. celsesi devam ediyor. Akın Öztürk’ün damadı olan sanık Yarbay Hakan Karakuş, iddianamede yer alan kendisine ait kule konuşmalarını inkar ederek, "Benim adımı kullanmış olabilirler. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Düzmece. Ben yapmışım gibi yazılmış" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan dava 21. celse ile devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Duruşmaya dün savunmasına başlanılan Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk’ün pilot damadı eski Yarbay Hakan Karakuş’un savunması ile devam edildi. Darbe gecesi Ankara’ya bomba yağdıran uçakları kuleden yönlendirdiği iddia edilen Karakuş, iddianameye giren kule konuşmalarını kabul etmedi. Karakuş, sanıklardan Akıncı Üssü eski Komutanı Hakan Evrim ile yaptığı konuşmada Evrim’e havada uçak olduğu bilgisini vermiş ve Evrim’in ’Süratli geçsinler, tacize devam’ emrini yerine getirmişti. Bu konuşmaları kabul etmeyen Karakuş, "Benim adımı kullanmış olabilirler. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Düzmece. Ben yapmışım gibi yazılmış" iddiasında bulundu.

Savunmasını tamamlayan sanık Karakuş’un çapraz sorgusuna geçildi. Karakuş, Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın "Bu darbeyi kim yaptı?" sorusuna, "Bu soru yorum sorusu" diyerek cevap vermedi.

Duruşma Karakuş’un çapraz sorgusuyla devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile