SANKO 'AP Okulu' Oldu

SANKO 'AP Okulu' Oldu

Sanko Okullari, ABD merkezli "College Board" kurumundan aldigi bir yetkilendirmeyle dünya çapinda taninirligi olan “AP Okulu” oldu. SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Asyali, "Ögrencilerimiz bundan böyle uluslararasi arenada daha etkin olacak” dedi.

Türkiye’de ve dünyada binlerce üniversitenin referans kabul ettigi AP (Advanced Placement) müfredati artik Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ögrencilerinin programinda. Bu çerçevesinde ögrencilerine AP dersleri sunma ve AP sinavlari düzenleme yetkisini elde eden SANKO Okullari, 2023-2024 egitim ögretim yili itibariyla Computer Science A, Physics 1, Calculus BC, Chemistry, Biology ve Psychology programlarini hayata geçiriyor.

Yaklasik bir buçuk yildir proje üzerinde yogun bir çalisma programi sürdürdüklerini belirten SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, sunlari kaydetti: “Uzman bir kadro ve danismanlarla, yogun emek vererek hazirlandigimiz bu akreditasyon ögrencilerimizi dünyanin en iyileri klasmanina tasiyacak ve uluslararasi enstrümanlarla gençlerimizi daha da kiymetli bir dünya vatandasi haline dönüstürecek. Unutmamaliyiz ki bu basari sadece okulumuzu degil, Gaziantep’i ve tüm ülkemizi taçlandiriyor. Evlatlarina inanan ve her zaman onlarin daha iyisine layik oldugunu düsünen SANKO Okullari olarak gençlerimize açabildigimiz bu önemli kapi nedeniyle gururumuz ve sevincimiz çok büyük.”

AP programi

Dünyanin en önemli uluslararasi lise egitim programlarindan biri olan ve 1955’ten beri uygulanan AP programlari dünya genelinde 60’tan çok ülkede 6000’den fazla kurum tarafindan ögrencilere sunuluyor.

Lise ögrencilerine üniversite seviyesinde dersler alma ve üniversite seviyesinde sinavlara girme hakki taniyan bu programa dahil olan ögrenciler yurt disi üniversite basvurularinda öne çikarak daha kolay kabul aliyor; basta ABD, Kanada ve Ingiltere olmak üzere yurt disindaki binlerce üniversitede, lisede aldiklari AP derslerinden muafiyet elde ediyorlar.

Ögrencilerin üst düzey elestirel ve analitik düsünme becerilerini gelistirmelerine olanak saglayan AP derslerini basariyla tamamlamis ögrencilere pek çok dünya üniversitesi ders kredisi, ders muafiyeti ve burs olanaklari sagliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile