SANKO'da 'Barinaklar' Temali Resim Sergisi

SANKO'da 'Barinaklar' Temali Resim Sergisi

Ressam Mümin Candas’in 23 Aralik 2022’de SANKO Sanat Galerisi’nde açtigi “Barinaklar” temali kisisel resim sergisi devam ediyor.

Candas’in, tuval üzerine akrilik boya teknigi ve kagit çalismalarda suluboya, mürekkep kalemler ve füzen gibi farkli tekniklerle hazirladigi 61 eser, 13 Ocak’a kadar gezilebilecek. “Barinaklar” temali resim serisinin geçmisle gelecek arasindaki bir sorgulama gibi ruhsal derinlik kavramindan yola çikilarak olusturdugunu belirten Candas, insan ve doga arasindaki iliskiyi, doganin insan üzerindeki etkisini, ruhsal ve fiziksel derinlik kavramlarini estetik yorumlarla yeniden sekillendirdigini söyledi.

Sanatseverlerin sergiye ilgisinden memnuniyetini dile getiren Candas, Gaziantep’in tarihi, dogasi ve derin kültürü ile sanatla bulusan bir kent oldugunu vurguladi. Galerinin, sergi ve eser anlaminda sunum imkanlari sagladigina dikkat çeken Candas, “Gaziantep’te sanatseverler ile bulusmama imkan saglayan SANKO Sanat Galerisi’ne ve sergiye ilgi gösteren Gaziantepli sanatseverlere tesekkür ediyorum” dedi.

“Barinaklar” temali resim sergisi, SANKO Park AVM’de bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 13 Ocak Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Mümin Candas kimdir?

Mümin Candas, 1971 yilinda Trabzon Besikdüzü’nde dogdu. 1994 yilinda Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Egitim Fakültesi Resim - Is Ögretmenligi Bölümünde lisans egitimini tamamladi, 2000 yilinda Istanbul Teknik Üniversitesi Çevresel ve Görsel Sanatlar Yüksek Lisans Programini bitirdi.

2002 yilindan itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesinde Görsel Sanatlar Ögretmeni olarak görev yapan Candas, eserlerinde derinlik kavramini ruhsal ve fiziksel yansimalarini konu olarak ele almaktadir. Resim çalismalarina kendi atölyesinde devam eden Çandas, bugüne kadar 10 kisisel sergi açti. Uluslararasi ve ulusal pek çok karma sergi ve resim çalistaylarina katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile