SANKO Enerji'nin Devreye Aldigi Dört RES'in Açilisi Yapildi

SANKO Enerji'nin Devreye Aldigi Dört RES'in Açilisi Yapildi

SANKO Enerji Grubu, toplam kurulu gücü 200 MW olan Akyel-1, Akyel-2, Gazi-9 ve Güney-1 rüzgar enerji santralini (RES) üretime aldi.

Bursa’da insa edilen Güney-1 Rüzgar Enerji Santrali’nde düzenlenen toplu açilis töreninde konusan SANKO Holding Onursal Baskani Abdulkadir Konukoglu, herkesin ‘15-30 yilda ancak biter’ dedigi Sanibey Baraji ve Hidroelektrik Santrali’nin 1.250 günde tamamlandigini söyledi.



Konukoglu, devreye alinan dört RES projesine deginerek, “Bu son projemiz degil. Daha sirada yeni projelerimiz var. Bunlar da zaman içinde gerçeklesecek” dedi.

Törende duygu yüklü bir konusma yapan ve bugüne kadar yapilan enerji projelerinde emekleri geçen tüm yol arkadaslarina tesekkür ederek sözlerine baslayan SANKO Holding Onursal Baskani Zeki Konukoglu ise sunlari kaydetti:

“Enerjide 2005’te baslayan serüven bizi buraya kadar getirdi. El birligiyle, yilmadan, usanmadan çalisarak 1.000 MW hedefimizi astik. Bu yil portföyümüze 55 MW GES projesi ekleyerek, ayrica Sanko tesislerinde yapacagimiz günes enerjisi projeleri sayesinde insallah 1.045 MW’a ulasmis olacagiz ve üretimimiz de 3 milyar kWh’i geçecek. Bu yolda emegi geçen her bir arkadasimiza ayri ayri tesekkür ediyorum.”

“Ülkemizin yenilenebilir enerji sektörünü destekleyecegiz”

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukogluda yaptigi konusmada, SANKO Grubu olarak insani, toplumu ve ülkeyi her zaman ön planda tuttuklarina ve bunun için çalistiklarina dikkat çekerek, SANKO Enerji Grubu’nun son dönemde devreye aldigi dört ayri rüzgar santralinin açilisiyla hayallerine bir adim daha yaklastiklarini vurguladi.

118 yildir gerçeklestirdikleri tüm yatirimlari önce insan, toplum ve ülke sevdasiyla yaptiklarinin altini çizen Konukoglu, “Enerjiye girmemizin esas nedeni ülkemizin enerji kaynaklarini en iyi sekilde kullanabilmek ve ülkemize daha faydali olmakti. 15 yil önce belirledigimiz 1.000 MW hedefine ulastik. Bundan gururluyuz ve gençlerimizin bunu daha ileriye götüreceklerine inancimiz da sonsuz” diye konustu.



“Her yeni santral enerji bagimsizliginda açilan bir cephedir”

SANKO Enerji Grubu Yönetim Kurulu Baskani Adil Tekin de Türkiye’nin son bes alti yildir hem finansman alaninda hem de politik anlamda ciddi sorunlarla ugrastigini hatirlatarak, “2019’da bu yatirim kararlarini alirken gerçekten çok zorlandik ama büyük emeklerle bu santrallerimizi YEKDEM süresi içerisinde tamamladik. Bu bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynagi” ifadelerini kullandi.

“Bu basari, bugün burada olan ve olmayan tüm arkadaslarimiz sayesinde gerçeklesti” diyen SANKO Enerji Grubu CEO’su Hakan Yildirim ise sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye son 15 yilda özellikle yenilenebilir enerji alaninda bir santiye haline geldi. Enerjide disa bagimli olmanin ne kadar büyük bir risk oldugunun birçok ülke tarafindan görüldügü bir dönemde, kurulan her yenilenebilir enerji santralinin enerji bagimsizliginda açilan bir cephedir.”

Grubun rüzgar portföyü 300 mw’i asti

Güney-1, Akyel-1, Akyel-2 ve Gazi-9 RES’le birlikte toplam alti rüzgar enerji santrali isleten SANKO Enerji Grubu’nun rüzgar kurulu gücü 300 MW’i asti. Bu dört yeni santral 248 bin haneyi aydinlatacak ve yilda 358 bin tondan fazla karbon saliminin önüne geçecek.

Rüzgar disinda alti hidroelektrik ve üç jeotermal santraliyle bu alanlarda da üretim yapan ve dengeli bir portföye sahip olan Grup, hibrit santraller araciligiyla günes enerjisini de portföyüne katmayi planliyor.

Sanatçi Deniz Sagdiç’tan Güney-1 RES’e Atatürk portresi

Törende, resim ve heykel sanatçisi Deniz Sagdiç’in, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla Güney-1 RES için farkli materyaller kullanarak tasarladigi Atatürk Portresi’nin açilisi da gerçeklestirildi.

Birbirinden farkli materyaller kullanilarak yapilan özel portrenin açilisi, SANKO Holding’in en genç yöneticisi Turgut Konukoglu’nun 19 Mayis temali konusmasinin ardindan yapildi.

Portrenin açilisi SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoglu ve törende bulunan Sani Konukoglu Vakfi burslu ögrencilerinin katilimiyla yapildi.

Pandemi döneminden sonra çalisanlarla yapilan ilk etkinlik

Tamami yenilenebilir enerji kaynaklarina dayali 1.000 MW’lik kurulu gücüyle yüzde 100 yesil enerji üretimi yapan SANKO Enerji Grubu, Covid-19 döneminden sonra sirket çalisanlarinin yurt çapindan katilimiyla yapilan ilk etkinlik oldu.

“Farkindayiz” temali ilk bulusma

Covid-19 pandemisi dolayisiyla iki yili askin bir süredir fiziki olarak bir araya gelemeyen SANKO Enerji Grubu çalisanlari, açilis töreni ve sonrasinda düzenlenen eglence programiyla yeniden birlikte olma firsati da buldu.

Sirket çalisanlari, pandemi vesilesiyle saglik, sosyallesme, bir arada olma, dogayla bütünlesme ve enerjiyi dogadan üretme gibi hayati konularin farkinda olmaya isaret eden “Farkindayiz” temasiyla düzenlenen organizasyona katildi.



SANKO Enerji hakkinda

SANKO Enerji Grubu elektrik üretim santrali projeleri gelistirmekte, kurmakta, isletmekte ve üretilen elektrigin satisi ile elektrik ticareti yapmaktadir. Türkiye’nin enerji ihtiyacina güvenilir ve sürdürülebilir katki saglarken, ülkemizdeki enerji kaynaklarini en verimli ve etkin sekilde kullanmayi hedeflemektedir.

Üretim planlama ve optimizasyonu, serbest tüketiciler, tezgâh üstü piyasalar, ikili anlasmalar ve karbon ticareti alanlarinda faaliyet gösteren Sanko Enerji Grubu, yenilikçi teknolojilerle her gün güçlendirdigi altyapisi ve uzman kadrosu ile piyasanin lider oyuncularindan biridir.

Tamami yenilenebilir kaynaklardan yilda 3,4 milyar kWh enerji üretme kapasitesine sahip Grubun, 6 hidroelektrik, 6 rüzgâr enerjisi ve 3 jeotermal enerji olmak üzere toplam 15 santralden olusan portföyü ile yaklasik 1.000 MW’lik kurulu gücü bulunmaktadir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile