Sanko Galerisi'nde Araftaki Ann-Lar' Temasi Resim Sergisi

Sanko Galerisi'nde Araftaki Ann-Lar' Temasi Resim Sergisi

Ressam Onur Arikan, yagli boya ile spatula teknigini kullanarak hazirladigi eserlerinden olusan “Araftaki An-lar” temali kisisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açti. SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmaktan mutluluk duydugunu belirten Onur Arikan, “Gaziantep’te kisisel sergimin olmasi benim için özel bir ani olarak kalacaktir” dedi.

Eserlerinde insanoglunun yasam boyu süren kesismelerini raylarin birbirleriyle temasini bir konu üzerinde toparlayip anlatmaya çalistigini dile getiren Arikan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Sanat beni hayata baglayan bir yasam biçimidir. Sanat sadece sanatçi için degil bütün insanlar için önemli. Yasamin her alaninda bir estetik ve sanat var. Biz sanatçilar yasamin içerisindekileri tuval üzerine yansitarak gelecek kusaklara aktarmaya çalisiyoruz. Toplumun sanata bakisi zamanla baglantili bu baglantiya biz sanatçilar aracilik ediyoruz. Sanat camiasi, toplumun sanatla daha fazla iç içe olmasi için mücadele veriyor.”

SANKO Holding’in sanata ve sanatçiya verdigi öneme de vurgu yapan Arikan, “Özel kuruluslarin sanata ve sanatçiya daha fazla kiymet vermeleri toplumun gelecegi adina önem tasimaktadir. Bu anlamda SANKO Ailesine ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan SANKO Özel Güvenlik Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Enis Koç, SANKO Holding tarafindan bastirilan “Zeugma” isimli yayini Onur Arikan’a takdim etti.

Sergi açilisina, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Görevlisi Muhammed Aliyev, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Baskan Yardimcisi Cengiz Halil Çiçek, Gaziantep Ticaret Odasi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Ögretmeni Hüseyin Yildirim, ressamlar ve sanatseverler katildi.

Arikan’in 12 eserden olusan “Araftaki An-lar” temali kisisel resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 10 Subat 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Onur Arikan

Onur Arikan, 1988 yilinda Malatya’da dogdu. Ilk orta ve lise ögretiminin ardindan yüksekögretimini de ayni sehirde tamamladi. Inönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Is Ögretmenligi Bölümünde egitim gören Arikan, Eylül 2010 da Melita’dan Battalgazi’ye Tarih Arkeoloji Kültür Sanat günleri çerçevesinde exlibris ve suluboya sanat çalistayinda asistan ögrenci olarak görev aldi. Inönü Üniversitesi Plastik Sanatlar Toplulugu adi altinda 2013 yilinda “’Bir Iz Olusum” Grubunun kurulusunda yer alarak mefhumi karma sergiye katilan Arikan, 2014 yilinda Inönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat alaninda basladigi yüksek lisans ögrenimini 2020 yilinda tamamladi. Arikan, sanat alanindaki aktivitelerine devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile