SANKO Holding'ten 100 Milyon TL Kaynak

Sanko holding yasanan depremden dolayi ilk etapta 100 milyon TL kaynak ayrildigini açikladi.

Sanko Holding olarak, ilk günden itibaren SANKO Holding, Grup sirketleri, Sani Konukoglu Vakfi ve Sanko Üniversitesi Hastanesi ile birlikte tüm imkanlarini seferber ederek Bakanliklar, Valilikler, AFAD, STK’lar ve tüm yetkili kurumlar ile is birligi içinde yardim çalismalarini yürüttü.

“Ilk etapta 100 milyon TL kaynak”

Holding’ten yapilan açiklamada ilk etapta bu zorlu afet sürecinin hafifletilmesine katki saglayabilmek için ilk etapta 100 milyon TL kaynak ayirildigini açiklandi.

“Sicak yemek ikramlari 50 bin kisiye ulasiyor”

Holding’in sicak yemek ikramlarinin 50 kisiye ulasildiginin belirtildigi açiklamada, “Ilk günden itibaren, barinma ihtiyacini karsilamak amaciyla depremden etkilenen çalisma arkadaslarimizi, ailelerini ve binlerce vatandasimizi is yerlerimizde, okullarimizdaki spor salonlarinda, üretim tesislerimizde ve kültür merkezleri, camiler, sosyal tesisler gibi daha önce yapimini üstlendigimiz saglam yapilarda misafir ediyoruz. Misafirlerimizin yiyecek ve temel ihtiyaçlari konusunda sürekli destek sagladik, saglamaya devam ediyoruz. Sicak yemek ikramlarimiz Gaziantep, Adiyaman, Narli ve Pazarcik’ta her gün 50 bin kisiye ulasiyor. Simdiye dek 450 bin kisiye ulasti ve devam edecek. Adiyaman’da geçici yasam alanlari olusturabilmek için bin 200 konteynerden olusacak konteyner kentin hazirliklarina basladik” ifadelerini kullandi.

Arama kurtarmada aktif rol aldi

SANKO Holding arama kurtarmada da aktif rol alirken destek verilen çalismalarda 24 kisi sag olarak kurtarildi. Yaklasik 450 kisiden olusan SANKO gönüllü grubu arama ve kurtarma çalismalarina destek olmak için canla basla çalisti.

474 depremzede tedavi edildi

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde tüm saglik personeli acil saglik destegi için gayretle gece gündüz demeden çalisiyor. SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde simdiye dek 474 depremzede hasta acil ve yatakli tedaviye alindi, 97 hasta ameliyat edildi.

Afet bölgesindeki çalisanlara 10 bin TL afet yardimi

SANKO Holding, afet bölgesindeki tüm çalisma arkadaslarina ihtiyaçlarina bir nebze destek olabilmek için bölgede bulunan 8 bin çalisanin her birine 10 bin TL afet yardimi yapilmasina karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile